לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

ביטול ביטוח חובה

מכרתי את רכבי ואז בקשתי לבטל את ביטוח החובה. בקשו ממני חזרה את הטופס המקורי של ביטוח החובה אך אין באפשרותי כי טרם קבלתי מהם את הטופס. הציעו לי לשלוח את טופס החובה של קונה הרכב אך נראה כי אינו מוכן לשתף פעולה. נאמר לי כי במצב זה אין אפשרות לבטל את ביטוח החובה וכספי לא יוחזר אליי. מכיוון שחידשתי את הביטוח רק באוקטובר אז מדובר כמעט בכל הסכום. הצעתי לחברת הביטוח שאסכים לחתום על כל טופס רק שיחזירו לי את כספי אך הם מסרבים בטענה כי הביטוח עדיין בתוקף גם אחרי שמכרתי את רכבי. האם ניתן לעשות משהו?

אמיר שושני

דניאל, אתה כמובן צודק. אם חברת הביטוח טרם נתנה לך את תעודת הביטוח, היא לא יכולה לבוא אליך בטענות על כך שלא החזרת אותו... מצד שני, זה קצת מוזר למה טופס הביטוח לא הגיע אליך חודשיים. כדאי לך לבדוק את הדבר עם הסוכן. על כל פנים, אני הייתי שולח להם בדואר רשום את תעודת העברת הבעלות, וכותב להם שאני מבטל את הביטוח ודורש את כספי. ברגע שאתה מכרת את הרכב, תעודת הביטוח אינה תקפה ממילא.

יונתן הומי

יש לי מקרה דומה, בעת מעמד מכירת הרכב, בטעות הועברה לקונה הרכב תעודת הביטוח המקורית. כעת הוא מסרב לשלוח לי אותה (וכרגע הוא כבר לא עונה לשיחות לא ממני ולא מחברת הביטוח). לאחר אין סוף שיחות עם חברת הביטוח הם טוענים שיש רק 2 דרכים לבטל את הביטוח 1) קבלת התעודה המקורית 2) שרוכש הרכב ישלח לי עותק של תעודת ביטוח החובה החדשה שהוא רכש. אין לי אפשרות לבצע את שניהם מכיוון שקנה הרכב לא משתף פעולה. ביקשתי אלטרנטיבות האם אני צריך ללכת למשטרה או לחתום בנוכחות עורך דין על תצהיר ואין טוענים שמלבד 2 האלטנטיבות הנ"ל אין עוד שום אלטרנטיבה. הם גם טוענים שלמרות שמכרתי את הרכב והעברתי להם אישור מכירת רכב הם עדיין מחוייבים לעמוד בתביעות מצד המחזיק בתעודה. האם זה נכון ? האם אין שום דבר שאני יכול לעשות בנידון ? תודה רבה על העזרה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש