לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רמי

תביעת ביטוח חו"ל - ביטול נסיעה עקב מחלה

שלום רב! קודם כל, תודה רבה לך על האפשרות לקבל יעוץ כללי! המקרה הוא כזה: - אנחנו זוג נשוי. רכשנו ביטוח נסיעות לחו"ל לפני הנסיעה בחברת ביטוח גדולה, על שמי ועל שם אישתי. - שנינו חלינו לפני הטיסה. - לא קיבלנו החזר מחברת תיירות על הכרטיסים ומלון (כמצופה). - הגשנו תביעה לחברת הביטוח. - חברת הביטוח מסרבת לזכות את אישתי בטענה ש: - אישתי היא מבחינתם "מלווה" (למרות שהיא לא מופיעה ככזאת בפוליסה, אלא מופיעה כ"מבוטח נוסף"). ולמלווה לטענתם לא מגיע בהחזר. - אישתי פנתה לרופא אחרי יום של הטיסה, ולמרות שלא יכלה פיזית לנסוע לרופא בגלל מצבה באותו יום, היא לא זכאית להחזר. השאלה: האם מבוטח נוסף מוגדר תמיד כ"מלווה" והאם לדעתכם (בלי התחייבות, כמובן), כדאי לתבוע את החברת הביטוח עקב החלטתה שלא לזכות את אישתי בגלל סיבות הנ"ל. אני מודה לכם מאוד על תשובתך!!! בכבוד רב, רמי

אמיר שושני

שלום רמי, אם תראה כמה שילמתם על הפוליסה, תדע האם אישתך היתה מבוטחת או לא. לדוגמה: אם הביטוח עולה דולר ליום והייתם אמורים לנסוע לשבוע, אזי, אם שילמתם שבעה דולר, רק אתה מבוטח, ואם 14 דולר - שניכם בוטחתם. זה כמובן משפיע על ההחלטה של הביטוח, ועל ההחלטה האם לתבוע אותם או לא. אם שילמתם פרמיה על שניכם - אז התשובה של הביטוח היא קשקוש.

רמי

שלום, מר שושני! קודם כל, תודה על תשובתך! אני שילמתי על הביטוח כפול 2, ז"א על מבוטח ראשי (אני) ומבוטח נוסף (אישתי). בנוסף, הטענה הנוספת של חברת הביטוח היא מכיוון שאישתי לא ניגשה לרופא ביום של הטיסה, אלא מספר ימים אחרי זה, ולמרות שאישור רפואי מעיד על כך שחלתה ביום הטיסה, מבחינתם אין זו הוכחה, והם לא סומכים על האישור ודעת הרופא המטפל. לא רק שזה מקומם כי אשתי אכן חלתה קשה ומחלתה נמשכה כשבועיים, האישור ותיק רפואי מעיד על כך שהמחלה הייתה בשלב מתקדם כאשר אישתי הגיעה לרופא והיה די ברור שלא התחילה מרגע לרגע אלא נמשכה כבר כמה ימים. האם טענה הצינית של החברת הביטוח לגבי האישור הרפואי היא בכלל קבילה בבית משפט? תודה על תשובתך! בכבוד רב, רמי

אמיר שושני

אתה צודק. אני הייתי תובע אותם.

רמי

מר שושני, אני מאוד מודה לך על תשובתך! אם אני מבין נכון, עליי לפנות לבית משפט לתביעות קטנות. בנוסף, אם אני מבין נכון, בזמן המשפט, החברה תיוצג ע"י עורך דינה של החברה. האם ניתן לשכור שירותי עורך דין שייצג אותי בבית משפט לתביעות קטנות? שוב, המון תודה לך והרבה בריאות! רמי

אמיר שושני

לא תוכל לשכור ערוך דין שייצג אותך בתביעות קטנות. אם תיקח עורך דין - הוא ינהל את התביעה במה שנרקרא "סדר דין מהיר". יותר טוב...

רמי

שלום, מר שושני! אני שוב מודה לך על תשובתך ואמשיך להודות לך בכל פעם! סדר דין מהיר זה מושג חדש שלמדתי ממך וזה נשמע מעניין. מה שכר הטרחה שעורך דין בדרך כלל לוקח על "סדר דין מהיר"? האם זה מבטל את הצורך לפנות תביעות קטנות באופן עצמאי? אני מודה לך על תשובתך!

אמיר שושני

סדר דין מהיר הוחל לפני כמה שנים על מנת למצוא פתרון למקרי ביניים שאינם מספיק קטנים בחשיבותם כדי להידון בתביעות קטנות, אבל קטנים מכדי להיסחב שנים בבתי המשפט. אתה מיוצג בהליך, בית המשפט מצווה לטפל בו במהירות גבוהה מאוד, והתוצאה היא פסק דין מהיר. איני יכול לומר לך כמה עו"ד יגבה על ייצוג בסדר דין מהיר, אבל צא מנקודת הנחה שזה יעלה בערך 20% מהסכום שאתה תובע... בהצלחה

רמי

מר שושני, המון תודה לך על ההסבר. האמת, לא יצאה לי עד עכשיו לשכור שירותי עורך דין לצורך ייצוג בבית משפט. לכן, השאלה שלי היא האם 20% האלה משולמים במידה וזוכים ומקבלים את הכסף מהנתבע, או ש-20% האלה משולמים מראש, בין אם נזכה במשפט או נפסיד? תודה רבה על תשובתך! יום נעים! רמי

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש