לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חנן ס

פלסויקה של מוצרי חשמל

בפוליסות ביטוח לבית יש גם כתב שירות למוצרי חשמל בבית, ובו ישנה הצהרה שפלסטיקה אינה תחת האחריות. תחושתי שחברות הביטוח מנצלות סעיף זה ומחריגות החלפת חלפים רבים גם אם הנזק שלהם הוא בלאי רגיל. לדעתי ההחרגה המקורית נולדה בגלל שחלקי פלסטיק שבירים, ובצדק כאשר השימוש אינו תקין והם נשברים, המבטח לא צריך לשאת במחיר החלק. מאידך, כיום נעשה שימוש ציני בכלל זה. הפלסטיק בשימוש נרחב ויש הרבה כאלה (דוגמא - חלקים פנימיים במזגן, במדיח - כאלה שלא ללא מגע עם המשתמש) שלא בצדק ובשונה מכוונה המקורית בנושא. מה דעתך? הערה - אני בויכוח בנושא עם מבטח סביב סרוב להחליף חלק ואני שוקל מסלול של תביעה יצוגית

אמיר שושני

שלום חנן, הבעיה העיקרית, לדעתי, שיש לך עם התזה שלך היא שפוליסת הביטוח היא וולונטרית. לא מדובר על אחריות שצריך לתת לך היצרן, אלא על חוזה שאתה עושה מול מבטח. המבטח אומר שהוא לא מוכן לבטח את כל צד ימין של המכשיר, מותר לו ? כנראה שכן, כי זו מהות חופש החוזים. כמובן, שאם המבטח היה אמור לבטח לך את כל מוצר, עמדתך היתה אחרת. לכן, אני אומר בזהירות שאני לא לגמרי בטוח מה סיכויי תביעה ייצוגית שכזו. אגב, כפי שהבנת, עמדתי שונה לחלוטין לגבי אחריות היצרן, שצריך על פי חוק לתת לך לתקופה שנקבעה שם. בהצלחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש