הורדת כספים חד צדדית ע"י חברת הביטוח
ביקשתי לרכוש ביטוח מקיף לרכבי, אך אין לי טופס היעדר תביעות בשלוש השנים האחרונות כי לא היה לי רכב ו/או לא היה לי ביטוח מקיף או צד ג'. הפקידה הודיעה לי שתברר אם יש צורך בתשלום נוסף, ולפני שהספיקה לחזור אליי, חברת הביטוח הורידה לי במכה אחת 1700 ש"ח באמצעות כרטיס האשראי שלי. האם הדבר חוקי? במידה ולא, אשמח לקבל אסמכתא כלשהי. במידה וכן, האם ניתן לעשות משהו בנדון? האם יש טעם להגיש תלונה למפקח על הביטוח או שיש להם הרשאה ב"אותיות הקטנות" לבצע פעולה כזו? תודה
שלום אורית, התשובה לשאלתך תלויה בפרטים הקטנים של מה שאירע בשיחה בינך לבין חברת הביטוח. באופן עקרוני, חברת הביטוח לא אמורה לגבות ממך את מה שהיא לא סיכמה איתך. אם הפקידה ידעה מראש שלא היה לך רכב קודם, ונתנה לך הצעת מחיר על סמך הנתון הזה, והנתון לא השתנה - אסור להם לקחת ממך עוד כסף. מצד שני, אם היא אמרה לך שהם יבדקו האם היה לך רכב אחר, וכי אם יתברר שהיה לך רכב אחר הם יבדקו האם היו לך תביעות ביטוח, ואם יהתברר שהיו לך תביעות ביטוח המחיר יהיה גבוה ב-1700 ש"ח, אז מצבך פחות טוב. אם האירוע קרה בחודש האחרון, אני הייתי פונה לחברת האשראי ומבטל את החיוב, כיון שמדובר בחיוב במסמך חסר. חברת האשראי חייבת לזכות אותך. אחרי שזה יקרה חברת הביטוח תצטרך לפנות אליך על מנת לברר למה לא הסכמת שיורידו לך כסף מהחשבון חד צדדית. בלי קשר, מכיון שמדובר כאמור במסמך חסר, אם יש לך הצעה טובה יותר משלהם, תודיעי להם על ביטול העיסקה ולכי לחברה אחרת.