לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילנה

ביטוח דיקלה

שלום, אני נמצאת בחברת ביטוח דיקלה מעל 10 שנים ויום אחד התקשר נציג לבעלי וללא אישורי החליט לצרף אותו לביטוח ללא ידיעתי, רק לאחר כמה חודשים שמתי לב שהם החלו לחייב אותי בחשבון הבנק שלי גם על הביטוח שלי וגם על שלו. כבר חודשיים שאני מתקשרת אליהם שיחזירו לי את כספי ויפסיקו לחייב אותי על הביטוח של בעלי, אך כל פעם שאני מתקשרת, הם אומרים שיסודר, או שיתקשרו למחרת ולא מתקשרים וממשיכים לחייב אותי כל חודש, מה עליי לעשות? נ.ב פניתי לבנק כדי לבטל את ההוראת קבע והם מסרו לי שאי אפשר לבטל רק את הביטוח של בעלי, ואני אינני רוצה לבטל את הביטוח שלי כי שילמתי אותו כבר 10 שנים. תודה מראש.

אמיר שושני

שלום אילנה, אין מה לומר, כל יום אנחנו שומעים על חוצפה חדשה מבית היוצר של חברות הביטוח. הבעיה, כמו הרבה פעמים, היא שמדובר בסכומים קטנים, אבל מעצבנים. את צריכה לשלוח להם מכתב רשום, לציין שאת מבטלת את הוראת הקבע, בגלל שימוש לרעה שהם עשו בהוראת הקבע שלך, להודיע להם שאין בכוונתך לבטל את הביטוח, אלא עליהם לשלוח אליך מידי חודש את החשבון עבור הפרמייה שלך, וכי את תשלמי את הפרמייה מידי חודש, עד שהם יחדלו מנוהג מגונה זה, שלהם, לגבות דרך הוראת הקבע תשלומים שלא אישרת להם לגבות. לחלופין את יכולה לתבוע אותם בבית המשפט לתביעות קטנות, בלי לבטל את הוראת הקבע. אל תדאגי. הם לא יכולים לבטל את הביטוח על כך מהר. הם צריכים לשלוח לך אתראה, לאפשר לך לשלם ורק אח"כ הם יכולים לבטל, אז מזה אין לך מה לדאוג.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש