שברתי רגל בחניון של העבודה. האם יש עניין לתביעת נזיקין
ירדתי במדרגות החניון בעבודה בדרך הביתה. המדרגה האחרונה מעט גבוהה יותר מהאחרות, ובחוסר תשומת לב מעדתי ושברתי עצם בכף הרגל. הגשתי את כל הטפסים בנוגע לתאונת עבודה, ולעניות דעתי אין סיבה שלא תאושר. בינתיים אני בבית, ואסור לי לדרוך על הרגל ששה שבועות. כמו כן, אין ביכולתי לנהוג מכיוון שמדובר ברגל ימין. האם יש עניין לתביעת נזיקין (גם אם בטפסי הביטוח הלאומי שהגשתי כתבתי שלא אגיש תביעה)? אם כן, מהו סכום הפיצויים שאני עשויה לקבל במקרה כזה (על מנת לשקלל האם משתלם לי להתעסק בעניין בכלל).
שלום נעמה, בארץ יש תקנים בעניין מדרגות. גובה המדרגה, אורך המדרגה וכו על מנת לזכות בתביעה תצטרכי להוכיח שהמדרגה החריגה אכן חורגת מהתקנים, ואז ניתן לבסס תביעה כנגד מי שמתאים בנסיבות העניין (בעל הבניין, בעל החניון וכו'). עלות מומחה כזה היא כמה אלפי שקלים. בנוסף, הסיפור לא יהי משתלם אם לא תיוותר לך נכות. אין הכוונה לנכות של 1005 חלילה, אלא לנכות שיכול להיות שתישאר של 5% או 10%. בשביל זה צריך רופא (כנראה אורטופד) שייקח עוד כמה אלפי שקלים. סכום הפיצויים תלוי בגובה הנכות, ולכן אי אפשר להגיד כמה כסף ניתן לקבל בשלב הזה. אני הייתי ממליץ להתחיל את הטיפול אחרי כשנה מהאירוע, שכן אז כבר תדעי מה הנכות שתישאר לך, אם בכלל, אבל כבר הייתי מתעד כהלכה אתמקום הנפילה כי ייתכן שהם ינסו לתקן אותו אחרי מה שקרה לך . אם מהנדס מומחה לא היה לוקח יותר מידי כסף, הייתי כבר מבקש ממנו להיות במקום על מנת לרשום ולתעד את מה שהוא ראה, כדי שאם בעוד שנה תצטרכי ממנו חוות דעת החומר כבר יהיה אצלו מוכן.