שאלה ששאלתי
שלום עו"ד שושני שאלתי אותך לפני זמן מה על גישור לפני תצהירים בתאונת עבודה בית משפט מחוזי בלוד אז ככה הצדדים קבעו עם המגשר פגישה ראשונה תאריך רחוק ממה שהם ביקשו בכלל מהבית משפט כלומר חודשיים וחצי מהיום כאשר עבר חודש וחצי מהבקשה שלהם בכלל לפנות לגישור(כלומר 4 חודשים מיום ההודעה להליכה לגישור הם רק קבעו ישיבת גישוור). אני מרגיש שמדובר פה על בזבוז זמן כי עו"ד מטעם הצדדים ביקשו פרק זמן של 45 יום משמע שידעו שיוכלו לקבוע עם המגשר בפרק זמן הזה לפחות ישיבת גישור ואם המגשר ידע שהוא לא יכול היה צריך להודיע כבר בתחילה לבית המשפט הוא לא יכול בקיצור הם לא הודיעו כלום עד עכשיו לבית המשפט והצעת הפשרה כבר יותר משנה ככה ללא קידום התיק האם כדאי לי לבקש הגשת תצהירים ומועדים להוכחות במקביל לזמן שהם ירצו לשבת לישיבת גישור? האם הליכה לתצהירים במקביל יכולה לגרום להם לקבוע בכל זאת ישיבה מוקדמת יותר ממה שתיכננו עם המגשר? אני ממש לא יודע מה לעשות עצה ממך בנושא ממש תעזור תודה
היי אסף, צר לי על החוויה הבעייתית שאתה חווה, ועוד יותר צר לי על כך שאתה אינך היחיד. את דרך החתחתים הזו עוברים כולם. רוב השופטים לא יקבעו מועד לשום דבר עד שהגישור ייגמר, ובכך בעצם נוצר לחץ על הצדדים להתפשר (גם אם אף אחד לא יודה בכך). אתה יודע שאתה יכול בכל עת להגיד שאינך רוצה להמשיך בגישור, נכון? עם כל הצער בדבר, אני מציע לך להקשיב לעורך הדין שלך, שבקיא, גם בתיק שלך וגם בהליך הגישור, ולשאול בעצתו ולסמוך עליה. אם בסופו של דבר הגישור יצליח לך, יצא הפסדך בשכרך. בהצלחה.
כן אני יודע בעקרון הגישור יתקיים במועד מאוחר כמו שהם רצו והשופט לא נזף בהם ולא קבע מועדים להוכחות ולכן כל מה שנותר לי זה לחכות ולראות אם הגישור יצליח השאלה שלי אם יש סכום מוסכם ואני מתחיל נניח שיקום מקצועי שלא היה במועד הסיכום על סכום מוסכם ולא הופיע בחוות הדעת האקטוארית מה קורה אז האם החברות יכולות לטעון שהם רוצות קיזוז נוסף במקרה של הצלחת הגישור למרות שהסכום מוסכם או שאין להם רשות לשנות גישתם בנוגע לסכום בעקבות נתון שכזה ? תודה לך רציתי להגיד לך שרק ממילותיך ותשובותיך אפשר להבין שאתה אדם נפלא ואיש מקצועי
כשנגמר גישור ומגיעים לסכום - בכך נגמר הבסיפור. לא פותחים אותו מחדש. ליתר בטחון, וודא עם עורך הדין שלך שהסכום שכתבו בגישור לא יהיה מותנה בשום דבר שיקרה אחר כך. ו...תודה על ברכותיך החמות