תאונה - ניתוח פלסטי
שלום. לפני מספר חודשים הייתי מעורבת בתאונת דרכים בה הנהג באוטו שהייתי בו נכנס בעץ. כתוצאה מהתאונה היה לי שבר באף. הרופא במיון סידר לי את השבר ואמר שיכול להיות שהאף לא יחזור לצורתו המקורית אבל צריך לחכות מספר חודשים ולראות. עברו מספר חודשים ועל האף שלי ישנה בליטה כלפי מעלה ועוד אחת הצידה. כדי להחזיר את האף לקדמותו צריך לעבור ניתוח פלסטי. רציתי לשאול: א. האם הניתוח הפלסטי אמור להיות מכוסה ע"י הביטוח? ב. אם כן, איך אני צריך לפעול בנושא? קודם לעשות את הניתוח ואח"כ להודיע לחברת הביטוח או קודם להודיע להם וכו'.. ג. אם הייתי בהריון בזמן התאונה, האם גובה הפיצוי אמור לגדול? תודה רבה!
שלום תמר, אם האף שלך לא שב לקדמותו וצריך לתקן אותו, ואם זה קרה בתאונה, אז חברת הביטוח צריכה לכסות את ההוצאה. אני הייתי פונה למנתח שבחרתי, על מנת שיבצע את זה. קחי בחשבון שהם יכולים לטעון שיכולת לעשות את התיקון בעלות מופחתת, אם אכן קיימת אפשרות כזו (למשל, אם קופת חולים מכסה את הניתוח לפחות באופן חלקי, או אם יש להם הסדרים עם אותו מנתח), ואז יהיה לך ויכוח איתם בנוגע להחזר. אחרי שהייתי בוחר אותו, הייתי פונה אליהם ואומר להנם שבכוונתי לבצע את הניתוח אצל רופא מסויים, ומבקש מהם התחייבות לתשלום עבור אותו רופא מנתח. אם הם לא היו מגיבים, הייתי מבצע את הניתוח בכל מקרה ואז תובע אותם על ההוצאה. לגבי הריון - הוא כשלעצמו לא משנה, אבל אם יש סיכון כלשהו לעובר או אם בגלל ההריון היית צריכה יותר ופולים או יותר מנוחה, אז הפיצוי צריך לגדול.