הערכת שמאי לרכוש גנוב
נגנב לי רכוש מהדירה. יש לי ביטוח בערך כינון + הערכת סוקר. מה מחייב את החוק את השמאי ביחס להערכת הפריטים: 1) אם רשום בהערכת סוקר מחיר X האם השמאי מחויב למחיר ? 2) אם השמאי מעריך לפי מחיר חדש בשוק לפי הדגם הספציפי, מה קורה אם הדגם לא קיים ואין לו דגם ממשיך ... (למשל לי גנבו רמקולים מעוצבים שעלו הרבה בגלל הסטייל ואין להם מחליף) ? 3) מה קורה אם הדגם קיים אבל יש דגמים חדשים יותר ? למשל נגנב לי אייפון 3 (שעדיין ניתן לרכוש אפילו חדש באתרים שונים) אבל היום מוכרים בחנות הרישמית מינימום דגם 4S והמודל הרישמי הוא 5. 4) ובכלל האם השמאי יכול לחייב אותי לקנות באיזה אתר אינטרנט עלום, רחוק מהבית, בלי אחריות טובה או שאני יכול לדרוש לקנות את כל המוצרים בחנות רישמית בעיר שלי (עיר מרכזית ביותר) עם אחריות טובה ? (אני כמובן מתכוון לגבי הערכת המחיר שלו למוצר. אני תמיד יכול לקנות במקום טוב ביוקר ולקבל רק חלק מהתמורה). תודה רביב
שלום רביב, ברוך בואך למערב הפרוע. הכל הולך. השוק - שוק פרסי. הצדדים - תגרנים. הכל נתון לויכוח ה כ ל . יותר מכך - לא חשוב מה תעשה, חברת הביטוח תמצא סיבה למה לתת לך פחות ממה שרדום לך בפוליסה. אתה, מצידך, תילחם בהם באותן דרכים. הבנת את זה ? אם לא - אני אסביר: השמאי יכול לטעון אחת או יותר מהטענות הבאות: 1. המוצר בוטח מעל מחירו - תוצאה - מגיע לך פחות 2. המוצר בוטח מתחת למחירו - תוצאה - מגיע לך פחות 3. המוצר בוטח בדיוק על פי מחירו, אבל בגלל שהוא לא היה חדש - נחש מה - מגיע לך פחות. 4. המוצר בוטח על פי מחירו והוא עדיין חדש, אבל סך כל הביטוח שווה פחות מסך כל המוצרים שיש לך בבית, ולכן אתה בתת ביטוח. התוצאה - ניחשת נכון - מגיע לך פחות. אתה הבנת את זה ? ובכל, מה עושים. אוה ! הנה המקרה האחד והיחיד, שבגללו כדאי לך שיהיה לך חבר עורך דין, בצד שלך. אחד שמכיר את השטיקים, ומכיר איך להתמודד איתם. כשמדובר במחלוקת על 1,000 ש"ח זה סתם מעצבן, אבל בתיקים שאני טיפלתי בהם, המחלוקת היתה בגובה של מאות אלפי שקלים. כעת השוס: המחלוקות האלה נגמרות בדרך כלל מחוץ לבית המשפט, מטעמים מובנים. במילים אחרות: זהותו וטיבו של היועץ שילחש לך על האוזן, תשפיע ישירות על גובה הפיצוי שתקבל. האם הייתי ברור מספיק ? ...
תודה :-) ואני חשבתי שיש לפחות חוק שמחייב את השמאים אם יש אשמח לקבל אליו קישור