ביטוח דירה ערכי כינון
דו״ח שמאי לאחר פריצה מציג רשימת פריטים ולידם ערכי שיפוי וכינון. למיטב הבנתי ערכי כינון משמעם, בכמה מעריך השמאי היום את הפריטים במידה ואקנה חדש. האם זה נותן לי יד חופשית לקנות איזה חברה/דגם שאני רוצה של הפריט כל עוד אני עומד בערכי הכינון ? ובמידה וגנבו לי מספר פריטים מאותה קטגוריה (למשל, 2 מערכות סטריאו ב-1000ש״ח ו-2000 ש״ח), האם אני יכול לקנות 2 פריטים במחירים אחרים (1500,1500), או לקנות מערכת אחת במחיר הכולל(3000), או אולי 3 מערכות במחיר הכולל (1000,1000,1000)? היכן עובר הגבול ? ציטוט מהפוליסה: ״תשלום פיצוי בערכי כינון מותנה בהקמה מחדש בידי המבוטח וזאת ללא שינויים באיכות ובסוג הרכוש בהשוואה לרכוש שאבד״.
עקרונית - הם יכולים להתקטנן איתך ולהגיד לך שעליך לרכוש שני אביזרים במחיר שנקובים בפוליסה. האם הם יעשו את זה - אני לא יודע. זה תלוי בעיקר בסוכן שלך. לסוכן הביטוח יש הרבה כח במקרים שכאלה
תודה רבה ונשארתי עם השאלה הראשונה, ציטוט מהפוליסה: ״תשלום פיצוי בערכי כינון מותנה בהקמה מחדש בידי המבוטח וזאת ללא שינויים באיכות ובסוג הרכוש בהשוואה לרכוש שאבד״. האם זה נותן לי יד חופשית לקנות איזה חברה/דגם שאני רוצה של הפריט כל עוד אני עומד בערכי הכינון ? נראה לי שהשאלה היא בעצם מה הכוונה ״איכות וסוג״. איכות - האם לא בשביל זה העריך השמאי את ערך הכינון ובעצם מרגע זה אני חופשי לקנות בגבולות הערך ? סוג - מערכות שמע ? מערכות סטריאו ? מערכות סטריאו עם יכולות מסויימות ? חברה מסויימת או אולי דגם ספציפי ? אמורה להיות הבנה משפטית של המונחים הללו, אם לא בחקיקה לפחות בפסיקה. תודה רביב
רביב שלום, מטרת הביטוח היא להחזיר את מצבך לקדמותו. לכן, אם אתה קונה משהו אחר חברת הביטוח יכולה לטעון שאין בכך החזרת המצב לקדמותו. יכולים - אבל לא תמיד עושים את זה. במצבים האלה, כבר כתבתי, יש לסוכן הרבה כח. דבר איתו. ייתכן שהוא יוכל להסדיר לך את מה שאתה מבקש.