לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרגא

השתתפות עצית שלא בצדק

אנסה לתמצת: בתאריך 14.8.13 המתנתי לחנייה שמתפנה ואז אני רואה רכב עם אדם זקן שמגיע אלי ב60-70 קמ"ש וברגע האחרון בלם בתוך הגלגל שלי. הכריות אויר שלו נפתחו ובעצם הרכב שלו הוכרז 'טוטלוס' – כאשר לי הלך הגלגל וקצת פחחות. הנהג טען שאני אשם כי הוא לא יכל לראות אותי ונכנסתי לנתיב שלו, אני טענתי שהיה עליו לעצור וכו' דווקא כשהגעתי להעיד במשטרה חיזקו את דבריי. כאמור הנזק שלי היה קטן, פועל שעובד איתי סידר לי בכמה מאות שקלים את הכל, כך שלא נכנסתי לעובי העניין. לאחר שהביטוח של הרכב השני (הראל) תבעה את חברתי 'מנורה', מסרתי להם את גרסתי- והם טענו כי אנני אשם! והם הולכים למשפט. (כמובן לפי גרסתי). לפני כחודשיים לערך הוזמנתי להעיד במשפט בין החברות הביטוח- שוחחתי עם העו"ד האחראי, והדגשתי לו כי משיעורי בית שעשיתי אני לא מוכן לבוא עד בית המשפט בת"א להעיד בכדי שהחברות יגיעו לפשרה. לצערי במשפט הנהג השני טען כי הוא נהג על 20 קמ"ש, שאני יצאתי מחנייה ובעצם אני נכנסתי בו. חברת 'הראל' יוצגה ע"י עורך דין אגרסיבי, מאוד דרמטי וקופצני- לעומת העורך דין שלנו ב'מנורה' עו"ד נצעיר, ושקט שלא השחיל כמעט מילה בכל הדיון- ולא עמד על כך שאם הוא נהג על 20 קמ"ש, ואני יצאתי מחנייה ונכנסתי בו כיצד נפתחו לו כל הכריות אויר??? להכריז עליו כעד עוין- ועדיין בלי להתייחס מי אשם. מאחר ולי זה משפט ראשון בחיי, ולא יודע בדיוק כיצד הדבר מתנהל- אך לא הצלחתי להשחיל מילה, והעורך דין שלנו (מנורה) רק שאף להגיע לפשרה. לא ניסה לייצג את גרסתי ואני יכול לומר בקלות כי הוא גם לא ייצג את מנורה. חבל!!! אני לא יודע מדוע אני צריך לשלם למעלה מ2000 ₪ השתתפות עצמית על תאונה שאני לא אשם, ואף לא יוצגתי על ידי חברת הביטוח.

אמיר שושני

שלום שרגא, צר לי על החוויה השלילית שחווית, אך אין לי יכולת לשפוט האם נגרם לך עוול במשפט (אפשרות הגיונית), והאם זה נגרם בגלל ייצוג לא הולם (גם אפשרות הגיונית), או שמא אתה באמת אחראי לתאונה (גם אפשרות הגיונית). אין לי איפוא מה לתרום כאן.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש