ביטוח חובה
שלום רב,ברשותי היה רכב שמכרתי אותו לפני כחודשיים. הקונה העביר בעלות והרכב על שמו אך הבנתי שהוא לא עשה ביטוח חובה על הרכב. ברשותי אין את החובה המקורית וחברת הביטוח טענה כי כל עוד לא אשלח לה העתק חובה מהקונה לא יכולים לבטל את הביטוח כי האחריות על פי המפקח על הביטוח היא עדיין עליהם.. יצא לי שדיברתי עם קרוב משפחה של הקונה והבנתי שהוא עבר תאונה עם הרכב וכעת יש לו נזק גוף רציני שלום רב,ברשותי היה רכב שמכרתי אותו לפני כחודשיים. הקונה העביר בעלות והרכב על שמו אך הבנתי שהוא לא עשה ביטוח חובה על הרכב. ברשותי אין את החובה המקורית וחברת הביטוח טענה כי כל עוד לא אשלח לה העתק חובה מהקונה לא יכולים לבטל את הביטוח כי האחריות על פי המפקח על הביטוח היא עדיין עליהם.. יצא לי שדיברתי עם קרוב משפחה של הקונה והבנתי שהוא עבר תאונה עם הרכב וכעת יש לו נזק גוף רציני האם חברת הביטוח יכולה לבוא אלי בטענות,בפניה משפטית? אמרו לי שמכיוון שעדיין החובה רשומה על שמי כי אז האחריות על הרכב ומה שקורה למי שנוהג בו היא עלי. בנוסף הבנתי שיש פסקת בג"ץ שאומרת שאם בוצעה העברת בעלות אז האחריות על הרכב עוברת לקונה ואני יוצא מהמשוואה של החובה וכי ניתן לבטל את החובה
לביטוח החובה אין תוקף מרגע שבוצעה העברת בעלות גם אם יש לו תוקף - הם לא יוכלו לבוא אליך בטענות שהרי אתה רכשת את הביטוח ושילמת עליו. חרת ביטוח אינה יכולה לבוא לטענה למבוטח בגלל שהוא רכש אצלה ביטוח...