ביטוח נושא משרה
שלום רב שמי איציק טולדו הנני מהנדס המשמש כמנהל הנדסה בחברה ציבורית המוסד בו אני עובד תופס את נושא הבטיחות כערך עליון משקיע ופועל אקטיבי בשיפור בבטיחות העובדים בהדרכות ביעוץ חיצוני מתאם מומחים וכו' במסגרת תפקידי כמנהל הנדסה אנו מבצעים הדרכות קביעת נהלי בטיחות מול העובדים לאחרונה נחשפתי להרצאה מתאם עו"ד לגבי אחריות משפטית של מנהל ושם עלה חשש שחלק מהפרוצדורות שקבענו במסגרת העבודה יכול להיות ואינן תקינות ע"פ שעברו הסתכלות ובחינה של גורם בלתי תלוי בנושא בטיחות. עוד עלה מההדרכה שאני כמנהל חשוף לתביעות אישיות והליכים פליליים בישיבת הנהלה בקשתי תשובה מהמנכ"ל האם אני מכוסה משפטית, המנכ"ל אמר שיש לבדוק את הנושא לגבי המנהלים בחברה אך הוא עצמו מבוטח בביטוח נושא משרה ובכל מקרה אם קורה משהו האחריות עליו. מאז עדיין לא קבלתי תשובה לשאלתי והטון משתנה ש"חתמת עד כל תמשיך לחתום" מה עליי לעשות? האם המעביד מחוייב לבטח בביטוח נושא משרה?? תודה איציק
מעביד אינו חייב לבטח עובד בביטוח אחריות לנושאי משרה. ביטוח אחריות לנושאי משרה אינו ביטוח לכל עובד, אלא למי שמוגדרים כנושאי משרה בחברות, מנכ"ל, דירקטור וכו'. אני לא יודע האם אתה נכלל בהגדרה זו. בכל מקרה, תביעה נזיקית ניתן להגיש נגד כל עובד בחברה אם המעשה שהוא עשה מהווה בעצמו עוולה נזייקית. בפועל, בדרך כלל לא תובעים אישית כל עובד אלא את החברה עצמה שיש לה ביטוח והיא "כיס עמוק", כלומר - יש לה כסף לשלם. העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא לחשוב, חלפני שאתה נותן אישור, האם היית נותן אישור באותו מצב, אם לא היית עובד של חברה, אלא היה מדובר באחריות אישית שלך, למלא אחר כל נהלי העבודה שחלים עליך ולוודא שלחברה יש ביטוח מספיק גבוה כך שאם מישהו נפגע לנפגע יהיה לאן לפנות ולקבל כסף. אם לנפגע יש לאן לפנות הוא לא מחפש את העובדים באופן אישי.