לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אופיר

קטיעת אצבע

שלום רב לפני מספר ימים נפצעתי בביתי במעלית של הבניין דלת המעלית נסגרה לי על האצבע והקטע של הציפורן טיפה מעל נקטע לגמרי ונתפר בבית החולים, הגליל הדיסטלי. הנני שכיר עובד מדינה. ברצוני לדעת האם ישנו ביטוח של מעלית שיכול לפצות אותי בעקבות כך והאם קיים ביטוח תאונות אישיות בעבודה..?

אופיר

אוקיי, האם יש לי פה אופציה לתבוע את ביטוח לאומי להוצאת אחוזי נכות ומענק חד פעמי? הבנתי שזה 5 אחוז נכות נחשב

אמיר שושני

מכל האפשרויות שציינתי, ביטוח לאומי דווקא נעדר ...

אופיר

רשמת שהאחראים לאירוע הם בעלי הדרות בבניין המשותף מה הכוונה? האם ביטוח המעלית מכסה מקרה כזה? מכיוון שסגרתי על האצבע את הדלת הידנית ואין פה רשלנות של תקינות המעלית. האם יש לי את מי לתבוע ואם כן את מי? ומדוע אין לי אופציה נגד ביטוח לאומי?

אמיר שושני

"בעלי הדירות" - הכוונה היא שמי שהוא בעל המקרקעין אחראי לנזק שקרה בו, אם משהו לא היה בסדר. תמיד אפשר למצוא משהו שלא היה בסדר. " ביטוח המעלית" - אני לא יודע לאיזה ביטוח את ה מתכוון. צריך לבדוק בפוליסה. את מי לתבוע - כתבתי לך. הביטוח הלאומי - אני לא רואה איך...

אמיר שושני

האחראים לאירוע הם בעלי הדירות בבית המשותף. לחלקם יש ביטוח של הדירה שמכסה את המקרה, לנציגות אמור להיות "Cיטוח ועד הבית" שגם הוא אמור לכסות, ולגבי השאלה האם יש לך ביטוח תאונות אישיות, אני מציג שתבדוק: 1. בתלוש המשכורת שלך יש לפעמים שורה שנקראת "ביטוח תאונות אישיות", לעיתים ביחד עם ביטוח הרכב של עובדי המדינה יש "ביטוח תאונות אישיות" לפעמים בקרן הפנסיה או בביטוח המנהלים יש ביטוח תאונות אישיות. בקיצור - יש מה לבדוק ויש גם מה למצוא ...

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש