לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רועי

שאלה בנושא ביטוח פוליסה ע"י סוכנות הביטוח.

שלום רב, עד לפני כארבעה חודשים עבדתי בחברת בזק. כהטבה לעובדי בזק, ביטחנו את רכבינו באמצעות חברת ביטוח צ.ב.ר אשר נבחרה ע"י וועד העובדים לחברה שתבטח את העובדים בביטוח קולקטיב. במהלך ארבעת השנים האחרונות בוטח רכבי בחברה זו בביטוח חובה ומקיף (מחירים זולים משמעותית). לא היה לי הצורך לחדש בכל שנה את הביטוח מאחר והביטוח חודש אוטומטית וכ"א שלי חוייב. למעו האמת, לא שמתי לב ב 2014 באם קיבלתי את טפסי הביטוחים או לא. מאחר וסיימתי עבודתי בחברה, התקשרתי לחברת ביטוח אחרת לקבל הצעת מחיר לביטוחי הרכב. אחד מבקשות החברה היה להמציא את טפסי הביטוח בשלוש השנים האחרונות לבדיקת העדר תביעות. מסתבר שבשנת 2014 בוטלה לי פוליסת הביטוח (חובה + מקיף) ע"י צ.ב.ר ללא ידיעתי. משיחת טלפון עם נציגת החברה, אמרה לי כי רשום במחשב "הסרה", משמע: ביטול הפוליסה על ידי. השאלה היא: האם חוקי מחברת הביטוח לבטל הביטוחים מבלי מכתב מצידי וחתימה אודות הביטול ? אודה לתשובתכם, רועי

אמיר שושני

ביטוח רכב מתחדש כל שנה. לחברת הביטוח אסור לחדש אותו בלי לקבל הסכמה ממך. את צריכה להחזיק גם תעודת ביטוח בידייך, ולכן הטענה שלא שמת לב, היא טענה בעייתית. אם היה תופס אותך שוטר ומבקש את תעודת הביטוח, הטענה לא היתה מתקבלת. מצד שני, אם כתוב להם שאת ביקשת לבטל את הביטוח, הם חייבים להראות אסמכתא לכך. לסיכום: אי חידוש וביטול הם שני דברים שונים. ביטול מחייב חתימה, ואי חידוש הוא תוצאה של שתיקה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש