ביטוח דירה
לפני 5 שנים רכשתי ביטוח דירה לבית פרטי ,הביטוח נרכש במעמד לקיחת המשכנתא בבנק , לידיעתי רכשתי ביטוח דירה כולל למבנה ,תכולה לתביעות צד ג' וכולי. סמכתי על הפקיד בבנק שמכירה היטב כי מבצע את הביטוח הטוב ביותר בשבילי מהיכרות שלי איתו ומכך שיש לי חשבון בנק אצלהם,, העסק שלי היה במחסן בבית הפרטי כך שהיה חשוב לי לדאוג לביטוח כמו שצריך. הייתי רגועה עד שקרה נזק -הבעיה היתה כשנגרם לי נזק בהצפה /סערה ושמאי מטעם החברה טען בפניי שאין לי ביטוח לסחורה שניזוקה אלא רק למבנה , הייתי המומה ביקשתי לראות את הפוליסה ובבדיקה למול הפוליסה לא נרשמו שום חריגים בעניין אך אכן הפוליסה היתה פוליסת דירה למבנה למרות שיש שם גם צד ג' וכולי, בפוליסה חדשה שהנפיקו לי אותה החברה פוליסה דירה מבנה דאגו למלא חריגים וסייגים בנוגע לעסק שממוקם במחסן, לעומת הפוליסה הקודמת שלא נרשם דבר בעניין העסק.עד עכשיו מתנהלת למול החברה וטענתי שעשיתי ביטוח כמו שצריך ואם לא אז מדוע עכשיו רשמו סייגים בנדון? אם זה ביטוח מבנה כפי שטוענים אז למה להזכיר את העסק ?שאלתי היא מה ניתן לעשות לגבי הסחורה שניזוקה ,לטענת חברת הביטוח אין לי כיסוי ולטענתי כן עשיתי כיסוי זו מילה שלי למול שלהם? האם יש משהו שניתן לעשות על מנת להוכיח את דבריי? מלבד 2 הפוליסות שיש ברשותי שבראשונה לא נרשמו סייגים לגבי העסק ובשניה כן ....האם נתקלת במקרים כאלו בעבר ? האם יש בכלל מה לעשות בנדון? אודה להתייחסותך
ביטוח מבנה וביטוח תכולה הם שני ביטוחים שונים. צריך לבדוק בקפידה את החומר שבידך, אבל על פניו, לאורך כל השנים נראה שלא היה לך ביטוח לתכולה. ייתכן שיש לך עילה נגד הסוכן שערך לך את הביטוח על כך שהוא לא הסביר לך מה אתה רוכש.