לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דויד

פוליסת דירה שקיבלתי כעבור חודש וחצי הנתחלתה שאנני שלם איתה

שלום. ביקשתי מסוכן פוליסת ביטוח דירה. לאחר שחתמתי על בקשה הגיע מעריך וכעבור כחודש קיבלתי את הפוליסה אשר כבר התחילה. קימות בה 2 סעיפים אשר לא נראים לי אולם הסוכן ניסה לשכנע וחשכנע... 1.מוצהר ומוסכם כי הרחבת ביטוח כל הסיכונים לגבי פריטים המבוטחים בתוקף בתנאי שיוחזקו וימצאו עם המבוטח ותחת השגחתו בעת המצאם בכל מקום בישראל. 2.מוצהר ומוסכם כי סכומי הביטוח הנקובים ברשימה בפוליסה אינם סכומי הביטוח המוסכמים.... מה הכוונה בסעיפים אלו? האם כדאי לבטל ולבקש את כספי היחזי? אני מאוד מתוסכל.....

אמיר שושני

כוונת הסעיפים לא טובה. אם למשל מדובר בסעיף 1, זה אומר שאם נסעת לבית מלון והשארת את התכשיטים בבית ופרצו לך וגנבו אותם - לא תקבל פיצוי כי הם לא היו איתך. סעיף 2 אומר שלמרות שאתה משלם ביטוח על פי ערך מסויים, בפועל תקבל סכום אחר. למשל - יש לך טלויזיה שנקנתה תמורת 5000 ש"ח ומחירה ירד והיא נפגעה בשטפון, ישלמו לך מחיר נמוך יותר מ-5000 ש"ח, בשעה שאתה משלם ביטוח על פי 5000 ש"ח. זה אומר שבכל שנה אתה צריך לבקש שיעריכו מחדש את הפריטים שלך ויעדכנו את הביטוח. פנה לסוכן אחר וקבל הצעת מחיר נוספת, ואז תתמקח על התנאים

דויד

תודה על תשובתך. דיברתי ופניתי עשרות פעמים אולם ללא הועיל.אין לי כח להמשיך ולנסות לשנות סעיף זה. הסוכן הבטיח שאין כל בעיה. בכל מיקרה אני לא מתכוון להמשיך פוליסה זו לאחר השנה שבה היא תסתיים. האם הנך רואה בעיה בזה? הרי לפי דברך אם מוצר כלשהו יגנבאקבל לפי שוויו שהוערך בשנת הביטוח הזו,בתחילת הפוליסה אז לדעתי זה בסדר. מה אתה חושב? תודה שוב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש