פנייה של מח' תביעות מביטוח מקיף לאישור שלי לשלם נזק לרכב אחר
שם תוכן הודעה: שלום רב, לפני כחודשיים הייתה לי תאונת דרכים ללא נפגעים, אוטו שלי ואוטו של הנהג השני עברו תיקונים. הפעלתי את הביטוח המקיף,שילמתי השתתפות עצמית 800ש"ח מתוך כ- 2500ש"ח. כעת פנו אלי טלפונית מביטוח מקיף שלי ואומרים שהנהג עמו התנגשתי מאשים אותי בתאונה ופנה לחברת ביטוח מקיף שלי בדרישה לקבל החזרים(עוד לא ראיתי את כתב התביעה). באירוע התאונה הסיטואציה הייתה מורכבת ולא הודעתי באשמה, להערכתי גם הצד השני אשם. מה אפשרויות שעומדות בפניי ? אם אאשר לחברת ביטוח שלי לשלם נזקים לאוטו שלו, מה אם חברת ביטוח תחליט לדרוש ממני את ההחזרים? האם אשור כזה אומר להודות באשמה והוא יכול לתבוע בנוסף בתביעות קטנות אם לא יקבל מחברת ביטוח סכום שדרש אלא רק חלק אחר קיזוז "אשם תורם"? אודה על הסברים מפורטים, מה כדאי לי לעשות. אני יודעת שגם נזקים שלו לא היו עולים על סכום כ-3000ש"ח.
אם הוא תובע את הביטוח שלך, הביטוח שלך מלשלם לו את כל הנזקים ותובע ממך רק את ההשתתפות העצמית. אם כבר שילמת השתתפות עצמית על התאונה הזו את לא צריכה לשלם שוב השתתפות עצמית. אבל מה ? - הבעיה היא שבשנה הבאה יקפיצו לך את פרמיית הביטוח בגלל התאונה.