פורים+ימי חופש
שלום רב! אני עובדת לפי שעות,מלכתחילה סגרנו בראיון העבודה שאני עובדת 6 שעות כל יום(5 ימים בשבוע)לאחר מס' חודשים הבוס נכנס אלי ושאל שאם עובדת מסוימת תעזוב האם אוכל להחליף אותה ולהגדיל את המשרה, והסכמתי. בפועל שעות העבודה שלי בין 7 ל 8 שעות כל יום. רציתי לדעת האם אני יכולה לפדות ימי חופש שהצטברו לי???כי הרי אם אני לוקחת יום חופש בחודש הרי לא משלמים לי עליו אלא רק לפי ש"ע בפועל.אם כן לפי איך החישוב?לפי ממוצע? כמו כן מה בקשר לפורים האם זה יום בחירה???כל העובדים יצאו לנופש מטעם החברה,אני לא הצטרפתי האם אפשר להוריד לי יום חופש??? תודה מראש יום טוב
בהתאם לחוק חופשה שנתית כל עוד הנך עובדת אינך זכאית לפדות בכסף ימי חופשה אלא לצאת לימי חופשה שנצברו לך במהלך העבודה. רק בתום יחסי העבודה הנך זכאית לפדיון חופשה לפי עלות שכר יומי ממוצע (שכר חודשי ממוצע ל12 חודשים אחרונים לעבודתך חלקי 21 ימי עבודה בחודש) כפול מס' ימי החופשה שצברת. יום פורים אינו נכלל בין חגי ישראל שתמורתם הנך זכאית לשכר אלא אם קיים נוהג בחברה או חל צו הרחבה הסכם קיבוצי או הוסכם על כך בחוזה עבודה. הנך רשאית לבקש בעבור יום פורים יום חופשה על חשבון חופשה שנתית ובלבד שהודעת על כך מראש ואם נעדרת מהעבודה אינך זכאית לשכר עבודה.
שלום! ראשית תודה רבה על התשובה... שנית-בקשר לימי חופש שלי הרי המעסיק לא משלם לי אם אני יוצאת ליום חופש אלא רק את השעות בפועל. אז למה שלא אפדה אותם???אם לעובד רגיל היום חופש לא יורד מהשכר למה לי כן?אני יכולה לדרוש כל חודש תמורה עבור היום חופש???
בעבור ימי חופש שביקש לצאת ואושר לך עליהם הנך זכאית לשכר יומי ועליהם להיות מצוינים בתלוש השכר וכן להפחית אותם מצבירת ימי החופשה השנתית שהנך זכאית על פי חוק