הלנת שכר
שלום רב, לקחתי משרה זמנית החל מהשבוע האחרון של דצמבר. האם המעסיק מחויב לשלם לי עד העשירי לינואר (העברתי לו את השעות בראשון לינואר)? בנוסף, כאשר התחלתי לעבוד לא לקחו ממני פרטים כגון פרטי חשבון ולא החתימו אותי על חוזה, למעט הצהרת סודיות (הגעתי לעבודה דרך אחי שמועסק שם כאשר חיפשו עובדת זמנית באופן מיידי למספר ימים לכן לא דאגתי מכך). כאשר העלתי ביוזמתי את עניין השכר בראשון לחודש, נאמר לי שאין לי מה לדאוג. עם זאת לא הייתה שום התקדמות בנושא. בפעם השלישית ששאלתי האם אקבל שכר החודש (בעשירי לחודש) וכמה זה חשוב לי בשביל הביטוח הלאומי פנו אלי מהחשבונות והסבירו לי שאצטרך להוציא עבור התשלום חשבונית שכיר. דבר שכרוך בעמלה. האם מותר להם לכפות עלי דבר כזה כאשר אין לי שום אינטרס לעשות דבר כזה? במקום תשלום רגיל לשכיר. בנוסף, כאשר ראיתי שהם לא משלמים לי הודעתי להם שאין בכוונתי להגיע לעבוד עד שלא אראה את הכסף. התשובה שקיבלתי שזה לא בסדר שאני מציבה תנאי ושבפברואר אני אקבל את הסכום המלא. האם זה היה נכון מצידי מבחינה חוקית? פשוט הרגשתי שאם הובטח לי החודש ולא קיבלתי שקל למה שאאמין להבטחה שיכנס כסף בחודש פברואר... איך ממשיכים מכאן?
שאלה נוספת, האם זו הדרך של המעסיק להימנע מתשלום עבור נסיעות כאשר מדובר בחשבונית שכיר? תודה מראש, הדר