לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ארז

פנסיה תקציבית

שלום, אני עובד מסוף שנת 2001 במעמד של עובד קבוע דירוג דרגה ואני נמצא בפנסיה תקציבית. פניתי מס' פעמים אל הנהלת משרדי ואל הנציבות במטרה להתיר את הקביעות שלי ולהפסיק את הפנסיה התקציבית ולעבור לחוזה משכורת כוללת כיוון שהשכר בהרבה יותר גבוה לעובד אקדמאי בחוזה משכורת כוללת מאשר בהסכם קיבוצי בדירוג דרגה. בכל הפעמים שפניתי נאמר לי שאין בעיה להתיר את הקביעות שלי באם אני מעוניין אולם את הפנסיה התקציבית אי אפשר בשום פנים ואופן מכיון שאני מעל 10 שנות עבודה ויש לי זכויות מוקנות. אני מבחינתי ביקשתי להפסיק לי את הפנסיה התקציבית ושאני אתחיל מפנסיה צוברת אבל הניצבות לא מסכימים. לא ברור לי מה הכוונה "שעובד שהשלים 10 שנות עבודה בפנסיה תקציבית לא יוכל לעבור לפנסיה צוברת".... אלא אם הייתי עובד פחות מ-10 שנות עבודה היה אפשר להעביר אותי לחוזה משכורת כוללת ולהעביר אותי לפנסיה צוברת. אשמח להבין מה הסיבה שאני לא יכול לעבור מדרוג דרגה לחוזה משכורת כוללת והאם אני לא יכול למשל לבקש שיקפיאו לי את הפנסיה התקציבית?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורית רוזן אור

הנך מתבקש לפנות לייעוץ משפטי פרטי בסוגיה שהעלת

ארז

היי, בהמשך להודעה הקודמת שלי מצ"ב הודעה פרטית הנוגעת לפנייה שלי בנושא פנסיה תקציבית אשמח לשוחח איתך בנדון.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר