ימי חופש
אני עובד כשכיר בחברה מעל לשנה. מעולם לא חישבתי או ספרתי את ימי החופשה שלקחתי, פשוט דאגתי שבמבט בתלוש לא אהיה במינוס. לאחרונה פנו אלי ולעוד אדם בחברה וטענו שעקב תקלה במערכת דיווח הנוכחות של החברה, ימי חופשה רבים שלקחנו לא נספרו ולא ירדו מתלושי השכר. החברה הוציאה דוח עם כמות ימים שככל הנראה מומשו ולא הוזנו לתלוש השכר. החברה דורשת שנשלם על ימי החופשה שלקחנו במהלך כל השנה האחרונה. האם כל האחריות בעניין היא שלי כעובד? אין אחריות למי שתפקידו הוא לנהל את הרישום לבצע מעקב בסיסי? (ה"תקלה" נמשכה מעל שנה...) אשמח לדעת מהן זכויותי בעניין. מדובר בסכום לא קטן. תודה רבה.
המעסיק חב בתשלום בעבור ימי חופשה של העובד והנו אחראי על ניהול פנקס חופשה מסודר וכן על דיווח יתרת ימי חופשה באמצעות תלושי שכר לעובדיו. העובד מודיע על ימי חופשה שנתית שהוא מבקש לקבל והמעסיק מסכים להם ומשלם עליהם במהלך יציאת העובד לחופשה בשכר החודשי ומדווח על כך בהתאם בתלוש השכר. תשלום בפועל עבור ימי חופשה שנותרו לעובד יינתנו לו במסגרת סיום יחסי העבודה לאחר חישוב הימים הצבורים לזכותו ו/או לחובתו בהתאם להיקף המשרה, למעט עובד זמני/ שעתי שעבד פחות מ - 75 ימים רצופים הזכאי לקבל תשלום תמורת ימי חופש במהלך תקופת עבודתו.
תודה על התגובה. אבל זה לא ממש עונה לשאלתי. אם המעסיק טוען שהוזנו במערכת בקרת הנוכחות שלהם הימים בהם הייתי בחופשה (שאושרה ע"י המעסיק), אבל עקב תקלה במערכת הימים לא נגזרו לתלוש השכר וחלקם לא ירדו. עקב כך נוצרה חריגה בכמות ימי החופשה אותם ניצלתי, ובתלוש השכר עדיין מופיעה לי יתרת ימי חופשה. המצב הנוכחי הוא שבחברה "עלו על התקלה" והם דורשים ממני לשלם את החריגות עבור כל ימי החופשה בחישוב של 12 החודשים האחרונים. ואני שואל, האחריות המלאה הינה עלי? בכל חודש כשרציתי לקחת יום/יומיים חופשה והסתכלתי בתלוש הייתי ביתרה מספקת. המעסיק גם אישר לי כל יום חופש שכזה. התקלה במערכת שלהם, שלא עלתה כי הם לא פיקחו על זה, גרמה להטעיה גדולה. מי אחראי ומי צריך לשלם ואיך? שוב, תודה רבה!