לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סיון

קנס יציאה

שלום רב, אני סטודנטית ולפני כשנה התחלתי אני וחבר טוב שלי לעבוד בחברת תקשורת גדולה כנציגת מכירות. עם הגעתי לחברה הוחתמתי על חוזה ובו נאמר שיש לי התחייבות של 10 חודשים ואם אתפטר לפני אצטרך לשלם קנס של 800 ש"ח. כשהיססתי הוסבר לנו ש"לא באמת אוכפים את זה וזה רק דרישות החבררה למעלה" וגם ככה אנחנו במשרת סטודנט. ההכשרה ארכה כ4 ימים במשך כ 5-6 שעות כאשר חלק נרחב מהם לא עשינו כלום. החבר הטוב של עזב לאחר כחודש וחצי ושילם רק כ180 ש"ח קנס יציאה. לאחר כחצי שנה בשל אילוצים לימודיים ומשפחתיים עזבתי. הודעתי לאחראי שלי שאמר שיחזור אלי לגבי מה עושים הלאה. הוא לא חזר אלי וכשאני ניסיתי להתקשר אליו לא הייתה תשובה. הנחתי שההתפטרות שלי הועברה על ידו ושאין צורך בעוד משו מצידי. לפני כמה ימים קיבלתי מכתב מעורך דין המודיע לי שיש לי חוב של 1000 ש"ח לחברה הזו! בלא שהודיעו לי או יצרו איתי קשר לפני כן. האם יש משהו לעשות? 1000 ש"ח זה סכום מפלצתי בעיני במיוחד בעודי סטונטית...

ענת רוזנר, עו"ד

פני לייעוץ משפטי. כתבת שהקנס הוא 800 ש"ח אם תעבדי פחות מ-10 חודשים וכי התפטרת אחרי חצי שנה ודרשו ממך 1000 ש"ח, זה לא הגיוני. יכול להיות שאם תנהלי מו"מ יפחיתו או יבטלו את הסכום

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר