לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אהרון

פיצויים

ערב טוב לעורכת הדין, ע"פ ידיעתי פיצויי פיטורים צריכים להיות מועברים לעובד תוך 30 יום ממועד ניתוק היחסים עם המעביד, שאלתי הראשונה: במקרה ופיטוריי עובד הינם מיידיים והמעביד משלם את דמי ההתראה המוקדמת, האם 30 הימים לתשלום הפיצויים נספרים ממועד הפיטורים בפועל או רק מקץ 30 ימים נוספים עליהם העובד מקבל שכר למרות שאינו עובד כבר. שאלה שנייה: האם יש פרק זמן שונה לתשלום הפיצויים במידה וכספי הפיצויים מצויים בידי קרן פנסיה? שאלה שלישית:במידה והמעסיק עדכן את סוכנות הביטוח בזמן על הפשרת כספיי הפיצויים בפוליסת קרן הפנסיה ושחרורם לזכות העובד, על מי חלה אחריות במידה של הלנה/איחור בתשלום דמי הפיצויים בפועל? על המעסיק, על סוכנות הביטוח, או על חברת הביטוח? שאלה אחרונה חביבה, בתוכנית הפיצויים שבתוך קרן הפנסיה אין את מלוא הסכום אשר המעסיק נדרש לשלם, תוך כמה זמן המעסיק מחוייב להעביר את יתרת התשלום לעובד המפוטר ובאיזו דרך? תודה מראש וערב נפלא.

ענת רוזנר, עו"ד

הפיטורים נכנסים לתוקף במועד שכתוב במכתב הפיטורים שהינו מועד סיום העבודה. מאותו מועד נספרים 30 הימים. זהו פרק הזמן, בין אם הכספים בקופה ובין אם לאו. אגב, זהו גם המועד להשלמת פיצויי פיטורים המעסיק חייב לתת הודעת שחרור הכספים תוך 15 ימים ומשקיים חובה זו לא חלה עליו ההלנה.

אהרון

ראשית תודה על תשובתך, סוכנות הביטוח המייצגת טוענת בפניי כי על פי הוראות המפקח על הביטוח במשרד האוצר, כשכספי הפיצויים נמצאים בקרן פנסיה, מחוייבת חברת הביטוח להעביר את הפיצויים לעובד תוך 45 ימי עסקים מיום העברת הודעת שחרור הכספים מהמעביד, הם טוענים טענה זו בכל תוקף, יש לציין כי חלפו כבר 40 יום מיום פיטוריי. מה גם שחסרים בקרן כמה אלפי שקלים להשלמת סכום הפיצויים,אני מבין שסכום זה צריך המעביד לשלם לי באופן ישיר, תוכלי להפנות אותי לחוק אשר קובע כי אין קשר בין צורת קבלת הפיצויים (קרן פנסיה או צ'ק ישיר מהמעסיק) לבין פרק הזמן המאקסימאלי לתשלום? שוב תודה

ענת רוזנר, עו"ד

חוק הגנת השכר תשי"ח -1958

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר