שאלה בנושא יחסי עבודה...
שלום, אני עובדת באחת הקונדיטוריות הנחשבות בצפון, עובדת 5 שנים שם , אחרי קורס שעשיתי מיד לאחר הצבא, קונדיטורית ראשית ושוקלטיירית מובילה..באפס תיגמול, עובדת בלי סוף שעות מ6 וחצי בבוקר ועד לעיתים 22.00 ואף 23.00, ללא הפסקות וולא שום תנאים נוספים, לפני כשבוע ביקשתי שיוסיפו לשכרי כדי שארגיש שיש שכר לעשיה שלי..בין השאר אני מלמדת את המקצוע אנשים ללא רקע שבאים לעבוד במקום ומשגיחה ואף אחראית אם יש פאשלות במחלקה.. מרגע שביקשתי תוסםת שכר לקחו לי את המפתח של המקום, הורידו אותי מהשוקולד, נשארתי בקונדיטוריה ושינו לי את שעות העבודה מ8 בבוקר ל17.00, לא מרשים לי לנוח ולא כלום ומיחסים אלי כאילו אינני קיימת, לא נעים לי להמשיך לעבוד שם והורידו לי את המוטיבציה לחלוטין.. האם אני יכולה להתפטר ולהיות מפוטרת בגין רצף האירועים האחרון?? האם אוכל לתבוע על התעמרות בי?? והתעללות נפשית??? האם כדאי לקחת עורך דין לפני כל מהלך?? אם כן אנא המליצי לי ותאמרי לי אם את יכולה ליצג באיזור הצפון.. אשמח לתגובה מהירה. תודה.
כן, תוכלי לתבוע, אם לא קבלת שעות נוספות ועבדת כפי שאת מתארת. מכל מקום הם חייבים לתת לך הפסקה של 3/4 שעה ביום (על חשבונך) ואם לא עושים זאת תוכלי להתפטר בדין מפוטר. אני מציעה לך לא לנקוט בצעדים לפני שתקבלי ייעוץ משפטי וליווי מעו"ד הבקיא בדיני עבודה
תודה, ושבת שלום, אהיה בקשר במהלך השבוע.