שימוע והתפטרות
שלום זומנתי היום לשימוע בנוכחות עו"ד (אני עובדת במשרד עו"ד) במקום עבודתי. במקום שהם יפטרו אותי - אולצתי להתפטר. הסיבה לכך היא שלקחתי קורס באחד הימים אחה"צ - יום שאני אמורה לעבוד בו עד הערב. ביקשתי להחליף את היום, אמרו שיבדקו. בסופו של דבר מצאו מישהי (כבר הודיעו לי שהעניין כנראה סגור) אבל לאחר מספר ימים הסתבר שיש איתה בעיות והיא כנראה לא תמשיך. לאחר מכן, ביקשו ממני לחזור לעבוד באותו יום בעייתי בשבוע. בנוסף, העמידו את יושרי על הפרק וטענו שחופשת המחלה שהוצאתי שבוע שעבר מזויפת. כלומר לא באמת הייתי חולה. כמובן שהדבר לא נכון ובמשך 6 שנות עבודתי הייתי חולה מספר פעמים מועט (הרבה פחות מהממוצע). בשורה התחתונה הודיעו לי שבמידה ואינני יכולה לעבוד באותו יום בשבוע - עליי להתפטר. כשהודעתי להן שאין לי ברירה, הן הופתעו מהתגובה ועוד ביקשו ממני לשקול את העניין שוב. כמובן שאיני יכולה לוותר על הקורס. מה הזכויות שלי במקרה הנ"ל? האם אני זכאית לפיצויי פיטורין למרות שאולצתי להתפטר? האם אני יכולה לתבוע את המשרד על הוצאת דיבה? תודה
אם תצליחי להוכיח בבית הדין לעבודה כי אולצת להתפטר וכי למעשה פוטרת, תקבלי פיצויי פיטורים. לא נראה לי שכדאי להגיש תביעת לשון הרע. מכל מקום אין זה הפורום המתאים לשאול את השאלה.