לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

המעביד מסרב לשלם

במהלך העבודה למלצרים היה מותר לשתות לימונדה ללא הגבלה (בעמדה נגישה אצל המלצרים) וקפה שהיינו מדפיסים במחשב- ללא תשלום. לאחראי משמרת ולמנהלים היה מותר לשתות כל דבר שהם רצו מהבר והיה כפתור נגיש במחשב שבו היו מדפיסים עליו ומקבלים את השתייה מהבר. במהלך השנה השנייה לעבודתי עבדתי גם כ-צ'קרית (מוציאה מנות ועובדת מול הסו שפים במטבח) תוך כדי העבודה הייתי מזמינה להם כשביקשו שתייה בכפתור של המנהלים במחשב, ועם הזמן התחלתי גם להדפיס לעצמי שתייה שלא במסגרת העבודה מבלי לשלם עליה (קולה.. ספרייט) המנהלים והאחראי משמרת במסעדה יידעו על כך ולא אמרו לי מעולם שזה לא בסדר. (כמו כן מיותר לציין שהייתי אוכלת ושותה במסעדה על בסיס כמעט יום יומי ומשלמת על הכל..) יום אחד כעבור זמן הגיע הבעלים של המסעדה ופיטר אותי במקום ללא הודעה מוקדמת בתואנה שגנבתי מהמסעדה שתייה. חודש לאחר מכן קיבלתי צ'ק שבו נכללו רק דמי הבראה וחופשה, ללא פיצויי פיטורין והודעה מוקדמת. לאחר שיחה עם הבעלים נאמר לי כי בגלל ש"גנבתי מהמסעדה" הם לא מתכוונים לשלם לי את כל הדברים הנ"ל. רציתי לדעת מה הסיכויים שלי במידה ואני מחליטה לתבוע אותם והאם יש לי קייס צודק? תודה רבה על העזרה.

ענת רוזנר, עו"ד

לדבריך לקחת שתיה ללא רשות. את יכולה לטעון כי הדפסת ולא הוער לך, מכאן הבנת שהם מסכימים לכך. לכן לא גנבת. את יכולה להציע לשלם עבור השתיה. נראה לי כי יש להקייס לעניין תשלום הפיצויים וההודעה המוקדמת, אבל כמובן שיהיה עליך לשלם על השתיה. אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד באופן פרטי ולתאר לו בפרוטרוט את המצב.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר