דמי מחלה
עו"ד רוזנר שלום רב, אני מתנצלת שאני מפנה שוב את השאלה, אך טרם קיבלתי תשובות, ואני במתח נוראי (שאינו מוסיף למצבי). כפי שרשמתי, אני בהריון (בחודש רביעי). בשל חולשה הקיצונית, נפילות ספונטניות לאחר ראיית צללים שחורים, דפיקות לב מואצות אחרי כול פעולה,סחרחורות ומיגרנות שהוחמרו בצורה קיצונית מאז ההריון (תופעה המוכרת בנוירולוגיה). לאחר שיחה טלפונית שהייתה לי עם רופא הנשים שלי בשבוע שעבר, הוא אמר לי שהמצב מדאיג אותו, והוא רוצה לתת לי שלושה-ארבעה שבועות מנוחה. מתוך דאגה לצד הכספי שבעניין (מצבי הכלכלי אינו טוב בכלל), ביקשתי ממנהלת משאבי אנוש אצלנו לברר עם חברת הביטוח, מה יהיה התשלום עבור אותה תקופה. הפקידה ששוחחה איתה אמרה לה שאין זה נשמע לה בסדר שאני מבקשת לדעת זאת, ושהיא תקפיד הקפדה יתרה על הסיקים שלי. כמו כן, עדכנה את מנהלת משאבי אנוש בכך שעל הסיבה שצריכה להופיע בטופס המחלה היא: חולשה קיצונית, נפילות ....בעקבות ההריון. שלא יהיה רשום סתם הריון, ושלא יהיה רשום רק כאבי ראש. הייתי אצל הרופא (בדרך אליו נפלתי שוב) והוא רשם לי בסיק: "מנוחה מוחלטת. כאבי ראש קשים מלווים בסחרחורות ונפילות ספונטיות" ללא שום אזכור של נושא ההריון (אם כי, מדובר בגניקולוג שנתן את הסיק). אציין, כי מדובר במלון השייך לרשת, שפוגעת בזכויות העובדים ללא רחם, וכבר יש לה לא מעט תביעות נגדה בנושא. אני מניחה שגם בנושא הסיקים הרשת, בשיתוף עם חברת הביטוח, יעשו הכול כדי לא לשלם את מה שמגיע לי (בייחוד לאור זאת שבתום השנה חברת הביטוח מחזירה לרשת 50% מהרווחים, היינו מהכספים שהופקדו אצלה במהלך השנה על ידי הרשת, ולא שולמו לעובדים). זאת, כאמור, בייחוד בשל כך שביררתי ובשל הסיבה. שאלותיי הן: האם בשל העובדה שביררתי מראש, חברת הביטוח יכולה לא לשלם לי? וכן, לא ראיתי בחוק דמי מחלה שיש אזכור לחשיבות סיבת תעודת המחלה. האם זה משנה אם הסיבה לסיק היא כאבי ראש או חולשה קיצונית בעקבות הריון? בהתייעצות שלי עם חשב שכר, מכר משפחה, הוא אמר שייתכן כי פקידת התביעות אמרה לי לרשום "בעקבות הריון" דווקא כדי לא לשלם לי, שכן ייתכן כי ההסכם שלה עם הרשת אינו כולל תביעות הקשורות בהריון. לא נשמע לי הגיוני. הרי ביטוח לאומי משלם רק מ30 יום, ועד אז מורה לנצל את ימי הסיקים. אודה מאוד לתשובותייך טל
קבלת תשובות. מעבר לכך, הצעתי לך להתייעץ עם עו"ד פרטי.