לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרי

הסדרי חנייה שנכפו עלינו

אני עובדת באחד ברשת חדרי כושר מובילה בארץ באזור פתח תקוה. עד לאחרונה לא הינו צריכים לשלם עבור חניה ולפני כחודש הודיעו לנו שאנחנו צריכים לשלם חנייה. יש לציין שבחירת מקום העבודה מבחינתי נעשה עפ"י שיקולים שאין הוצאה מיותר על חנייה. החברה הודיעה לנו שאנו נצטרך לשלם 720 ש"ח שנתי עבור חנייה וכך נכפתה עליי הוצאה מיותרת. כאשר ביקשתי הלאה בשכר נעניתי בשלילה. האם זה נחשב כהרעה בתנאי עבודה? יש לציין שבשום שלב שבו נכנסו לעבודה לא נאמר לנו בעל פה או בכתב שייתכן שבעתיד נצטרך לשלם עבור חנייה. היום מנסים לכפות עלינו גם חוזה עבודה חדש ובו הוסיפו את נושא החנייה ועוד סעיפים כגון: במידה ונפוטר או נתפטר לא נוכל לעבוד במשך 3 חודשים במקום אחר אלא באישורם בלבד. יש לצין שאני לא עובדת במקום בו יש עיניין בסודות מקצועיים או מדינה . את ההשכלה שלי רכשתי בעצמי במיטב כספי ופה אני רואה פגיעה בחופש העיסוק. במידה והאלץ להתפטר מכורח אי הסכמה על חתימה על החוזה האם אהיה זכאית לפיצויי פיטורין? טלפון: 0523510081 מייל:sariromano@gmail.com שמי: שרי

ענת רוזנר, עו"ד

עניין החנייה, יש לבדוק היטב את ההסכם אם בהסכם כתוב שתהיה לך חניה חינם ועכשו דורשים ממך כסף על חנייה זוהי הרעה בתנאי עבודה והפרת הסכם. אם זה לא כתוב שחור על גבי לבן, אבל נוצר הסכם בהתנהגות ואת נהגת באופן קבוע לבוא ברכב ואפילו קבלת החזר הוצאות רכב או חלקן, זוהי הרעה בתנאי עבודה ואם תתפטרי תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. אין להגביל את עיסוקך ואם את נדרשת לחתום על כך, שאם לא כן תפוטרי, אם עבדת מעל לשנת עבודה, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד כי יכול להיות שאותה רשת, מפרה זכויות נוספות

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר