לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סמדר

פנסיה למטפלת

שלום, יש לי מטפלת שמועסקת אצלי 4 ימים בשבוע מינואר 2012 ומסיימת את עבודתה בסוף החודש הזה. השבוע גיליתי שהייתי אמורה להפריש לה כספים לקרן פנסיה ולא ידעתי זאת. שתי שאלות: 1. האם אני חייבת להפריש לה גם את האחוז לפיצויים למרות שברור שלא אמורה לקבל פיצויים (תעבוד אצלי סה"כ 8 חודשים וכבר מסיימת את עבודתה- לא פוטרה במהלכה)? 2. אני אמורה להפריש לה פנסיה לאחר חצי שנה, כלומר בגין חודשיים של עבודה. היא טוענת שקיימת לה קרן פנסיה פעילה עוד מהמעסיק הקודם (שם סיימה לעבוד כבר לפני כמה שנים), כדי לשמור על הזכויות שלה היא הפקידה מדי חודש לשם סכום מינימלי של 150 ש"ח. האם היא צודקת? תודה רבה

ענת רוזנר, עו"ד

אם היה למטפלת שלך בטוח פנסיוני כשהתחילה לעבוד עליך להפריש לה מהיום הראשון לעבודתה. יש לך אפשרות להעביר לקרן הפנסיה את ההפרשות, התגמולים ופיצויי הפיטורים וכמובן בכפוף לכך שהמטפלת תעביר את חלקה. אם הכספים יועברו לקרן עליך לשלם גם את רכיב פיצויי הפיטורים. אם היא תבקש ממך שתשלמי לה את הכסף ביד ולא לקרן, לדעתי, אינך חייבת לשלם את רכיב הפיצויים וגם לא מתחילת עבודתה, כי היא לא משתמשת בכסף לצרכי פנסיה. אך, דעי, שצו ההרחבה מחייבת אותך להעביר את הכספים לקרן הפנסיה ולא לשלם אותם לידיה של המטפלת.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר