פתיחת דלת מונית וגרימה לתאונה
שלום אשמח לקבל ייעוץ לגבי מה שקרה לי שישי בלילה בזמן שנסעתי במונית עם חבר לא הרגשתי טוב הייתה לי סחרחורת וכשהמונית נעצרה פתחתי את הדלת של המונית מבלי ששמתי לב שיש נתיב ליד, חשבתי שהוא עצר ליד מדרכה (חשוב לציין שהנהג לא ידע שאני הולך לפתוח את הדלת) ובדיוק באותו הרגע עברה מכונית והדלת של המונית התעקמה ולא נסגרת טוב לגמרי והמראה של הרכב שחלף גם קצת התעקמה, הם לקחו ממני תעודת זהות וגם את הנייד שלי. קבענו שכל אחד מהם ילך למוסך ואני אשלם את הנזק. כעבור יומיים התקשר אליי נהג המונית ואמר שהוא מפעיל ביטוח ושאני צריך רק לשלם לו דמי השתתפות עצמית 3000 שקל ובזה נסגור את העניין. אשמח אם תייעצו לי מה עליי לעשות במקרה הזה כי אני ממש לא רוצה שיעבדו עליי חלק מהאנשים שאני מכיר ושעבדו בעבר כנהגי מוניות אמרו לי שאני לא צריך לשלם שום דבר אפילו לא דמי השתתפות מכיוון שהמונית מבוטחת על נזק שנגרם על ידי נוסע. אך מכיוון שהנהג לא ידע שאני הולך לפתוח את הדלת ואפילו לא אמרתי לו לעצור בצד אני חושב שמבחינת החוק אני כן צריך לשלם לו דמי השתתפות עצמית בכדי שהוא לא יתבע אותי בעתיד.. מה עלי לעשות?
אכן יש רשלנות. אם אכן יש השתתפות עצמית זכותו לקבל ממך שיפוי. תבקש לראות אישור של חברת הביטוח.
שאלות נפוצות:
מישל כהן