לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יצחק גור

שאלה בנושא תביעת נזיקין - הפחתת תשלומים מהתביעה

במקרה של תביעת נזיקין כתוצאה מרשלנות של מעביד, במידה ואני מקבל מביטוח לאומי תשלומים עבור נכות צמיתה נניח 25%, אני אמור להפחית תשלומים אלו מהתביעה עד גיל 80 בערך?? או פחות???

item.Author מנהל הפורום עו"ד אריאל פרויליך

זה לא חשבון כל כך פשוט . ההפחתה מתבצעת לפי הכפלה במקדמי היוון הנמצאים בלוחות היוון ויש להתחשב גם בקצבאות זקנה. בקיצור חשבון מורכב שהתוצאה שלו נמוכה בהרבה מהכפלה ישירה של הקצבה שלך במספר החודשים עד גיל 80.

יצחק גור

שוב תודה רבה על התשובות, למדתי מימון פינננסי לפני הרבה הרבה זמן :-) . רציתי רק להבין האם בגלל ההיוון אני אמור לקבל בעצם הרבה יותר מהחישוב הפשוט שלוקח רק את הסכומים עצמם???

כפי שהסברתי כבר כמה פעמים הפחתת הגמלאות מבוצעת לפי חשבון שונה מחישוב ישיר של הכפלת הגמלה החודשית במספר החודשים . התוצאה היא שבסופו של דבר הסכום המופחת נמוך יותר מהחישוב שאתה עשית.

אכן יש הפחתת גמלאות. הגמלאות מופחתות לפי לוחות היוון של המוסד לביטוח לאומי . לוחות ההיוון של המוסד לביטוח לאומי מתחשבות בתוחלת חיים נמוכה בהרבה מגיל 80 . כמו כן יש אלמנט נוסף שיש לקחת בחשבון בהפחתה וזו קיצבת הזקנה המגיעה בכל מקרה בגיל הפרישה מחיי העבודה המופחתת מההפחתה.

יצחק גור

האם ניתן לתבוע בנוסף לתביעת נזיקין נגד החברה , גם אישית מנהלים בחברה במידה וניתן להוכיח רשלנות ושקרים של אותם מנהלים שגרמו ישירות לתאונת העבודה???

כל טענות התביעה נטענות ממילא באותו כתב תביעה כנגד כל הנתבעים ביחד. ברור שניתן לטעון כל טענה משפטית ועובדתית כנגד כל אחד מהנתבעים בנפרד.

יצחק גור

התכוונתי האם ניתן לתבוע בנוסף לתביעת נזיקין נגד החברה עצמה , לתבוע גם אישית מנהלים בחברה במידה וניתן להוכיח רשלנות ושקרים של אותם מנהלים שגרמו ישירות לתאונת העבודה??? בתביעה נפרדת שלא קשורה לתביעה נגד החברה?

יצחק גור

תודה עבור התשובה המהירה - לא בדיוק הבנתי, אם נניח אני מקבל מביטוח לאומי 5000 שח לחודש עבור נכות צמיטה ואני תובע בבית משפט נזיקין, ואני בגיל 60, אני אמור לנקות מהתביעה במידה ואזכה , 5000X12 כפול 20 שנה??? עד גיל 80 או 79??? או יש חישוב אחר ??- תודה מראש - יצחק

ראה תשובתי הקודמת. החשבון נעשה לפי טבלאות היוון. לא הכפלה ישירה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום נזיקין ותאונות