ספק לגבי נזק בתאונת דרכים
שלום רב, לפני יומיים גרמתי לתאונת דרכים, עמדתי בפקק ומסיבה לא ברורה לי עצמי הרמתי את הרגל מהבלמים וגלשתי לתוך הרכב שהיה לפני ומיד בלמתי שוב. עצרנו בצד ויצאנו לבדוק נזקים. האוטו בו פגעתי היה כבר מאוד חבול מתאונות קודמות (המכות היו במקומות שהאוטו הקטן שלי כלל לא יכול היה להגיע והנהגת של האוטו מיהרה להרגיע אותי ואמרה שזה לא אני גרמתי.) בכלל היא הייתה מאוד נחמדה וקיבלה את התאונה בקור רוח. בגלל שהאוטו שלה היה מאוד חבול לא ידעתי אם אני גרמתי לנזק או שזה כבר היה, היא מצדה אמרה שהכי חשוב שאיש לא נפגע ושיחררה אותי לדרכי. בהיותי נהגת חדשה ולחוצה שאלתי אם היא רוצה אולי להחליף טלפונים כי באמת הרגשתי אשמה ולא ידעתי מה מקובל לעשות במצבים כאלו. היא אמרה שכן ושבעלה יגיע יותר מאוחר הבייתה והם יבדקו את הרכב. אני מצדי בדקתי גם את הרכב שלי ואני חייבת לציין כי אין אליו שום פגיעה, לא סריטה, לא קמט או שפשוף, רק הלוחית זיהוי טיפה התעקמה וגם בן זוגי אשר בדק את הרכב אמר כי לא יתכן שעשיתי נזק כלשהו אחרת היינו רואים סימן לכך. מעבר לכך אמר לי כי עשיתי שטות בזה שנתתי את מספר הטלפון שלי כי כעת הם ינסו להלביש אלי תיקון עבור הנזקים הקודמים שהיו ברכב. אכן כעבור יומיים התחילו להתקשר אלי הנהגת ובעלה. לא עניתי להם כי זה באמת התחיל להרגיש שהם מחפשים שעיר לעזעזל שישלם עבור התאונות הקודמות שלהם, אחרת מדוע חיכו ? אז השאלה שלי היא מה נכון לעשות? אם הנהגת שיחררה אותי ולא ביקשה פרטי חברת ביטוח ואני בטוחה כי לא אני גרמתי נזק לרכב שלה האם אני מחוייבת לענות לה? לתת לה דין וחשבון כעבור מספר ימים ? אם בכלל? תודה מראש על המענה יולי
אין כל קשר בין מתן המענה הטלפוני לבין ההודאה באחריותך לנזקי הרכב השני. להפך. העדר מענה הוא המחשיד . אני מציע שתעני לטלפונים ותסבירי בפשטות שלא גרמת לה שום נזק שהמכה היתה אפסית ושהרכב שלה היה חבול מקודם ושאת מכחישה כל גרימה של נזק. שימי לב שהשיחה עשויה להיות מוקלטת כדי שתוכל להוות ראייה כנגדך לאחר מכן בבית המשפט. אם תדברי פשוט ולעניין ותבקשי שלא להטרידך יותר בעניין זה זו תהיה תגובה מוצלחת הרבה יותר מהתחמקות ממענה.
שאלות נפוצות:
מישל כהן