לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלעד

גמלת אי כושר עבודה- התניות

נמצא במצב של אי כושר עבודה מאז 2007. מאז ועד היום לא הגשתי תלושי שכר שלי או טופסי 106 לחברת הביטוח. אחת לשנה הגשתי עדכון מצב רפואי. המסמך האחרון של הרופא התעסוקתי מאפשר לי לעבוד שעה עד שעה וחצי ליום ובתנאים מגבילים כמו למשל לעבוד תחת השגחה צמודה. בתלושי השכר שלי נרשם כי היקף המשרה 17%. 33 שעות חודשיות. בנספח גמול אי כושר נרשם בין היתר כי מצב אי כושר מלא הוא מצב בו:" ... נשלל מהמבוטח בשיעור 75% לפחות הכושר לעבוד במקצוע או בעיסוק בן עסק עד סמוך לאותה מחלה או תאונה...". פנתה אלי חברת הביטוח בימים אלו תוך שהם מבטלים את אישור מצב אי הכושר שאושר לי עד 31.3.2016 ומתנים המשך דיון במצבי בזה שאגיש להם דוחות על הכנסה מיגיעה אישית החל משנת 2007 ועד היום. שאלתי- האם אני חייב להמציא לחברת הביטוח טופסי 106 שלי? הואיל והפוליסה מגדירה אי כושר כשיעור מכושר העבודה ולא מותנת בשכר- האם לא די שהוכיח להם כי שיעור המשרה שלי - 17%. האם חברת הביטוח, אשר אישרה לי כול שנה מחדש את מצב אי הכושר על סמך העידכונים הרפואיים יכולה לדרוש ממני שאחזיר כספי גמלא שקבלתי? בתודה

עו"ד אלדד אוחיון

אלעד שלום., המקרה שאתה מציין ראוי שיבדק יסודית בידי מומחה בתחום. חברת הביטוח רשאית לבקש אסמכתאות מעת לעת להוכחת היותך באובדן כושר. אובדן הכושר נקבע על יסוד רפואי ולא רלוונטי כמה בפועל עבדתי אלא כמה בפועל קבע רופא מוסמך שאתה מסוגל לעבוד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אובדן כושר עבודה