דני ש

כפל קצבאות אובדן כושר

שלום וברכה, לא עובד שנה+. בגין סעיף "א" מקבל קצבת נכות כללית מביטוח לאומי נכות רפואית 40% אובדן כושר 75% (שווה ערך 100%). בגין סעיף "ב" (בעיה רפואית אחרת פציעה בצבא מלפני שנים רבות) אני תובע ממשרד הביטחון החמרת מצב במטרה להעלות אחוזי נכות) וכמו כן תובע 50% אובדן כושר עבודה. סעיף או פגיעה "ב" קרתה בעת שירת צבאי והוחמרה. רכשתי ושילמתי ביטוח מנהלים או קרן פנסיה ממקום עבודה אחרון בו עבדתי מס' שנים. בפוליסות הפנסיה יש כיסוי לאבדן כושר עבודה. קרן הפנסיה מאפשרת לי לתבוע ולגשת לוועדה רפואית (אתבע בגין סעיף "ב") האם יש התנגשות בין משרד הביטחון לבין קרן הפנסיה? האם אוכל לקבל פיצוי כספי חודשי בגין אובדן כושר עבודה משני הגופים בנוסף לקצבת נכות צמיתה מביטוח לאומי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אלחדיף רן

קרן הפנסיה בהנחה שיש זכאות (אחרי 60 חודשים של רצף עם בעיה קיימת) מקזזת את התשלום שתקבל ממשרד הביטחון בהנחה ותקבל קצבה. ביטוח אכ"ע בחברת ביטוח עשוי להחריג בעיה קיימת במסגרת שאלון בריאות ולכן עשוי להיות לא רלוונטי. לגבי התנגשות של שלושת הקצבאות, השאלה היא פרטנית מדי וצריך לבדוק האם ביטוח לאומי קבע נכות וזאת הובאה בחשבון בגין פציעה ממשרד הביטחון, במידה ואכן כך הדבר עשוי להוות כפל קצבה. מכיוון שמדובר בשאלה פרטית מאוד שדורשת בדיקה פרטית וייעוץ פרטי (התשובה בפורום לא מהווה ייעוץ כמו שאתה בוודאי יודע) לכן אני ממליץ לבחון את הדברים ולקבל ייעוץ מעו"ד אשר מתמחה בשלושת התחומים.