תעיה נגד בוקינג או בית המלון
שלום, אני הזמנתי בית מלון באנטליה ב 4.8.2022 ויום למחרת טסתי לשם, החום היה מטורף, וכשהגענו לבית המלון המזגן בחדר לא עבד ( היה מכולכל) והם שמו מפזר אוויר עם מים כמו מנוע של טרקטור, לא היה ניתן לשהות בחדר אפילו דקה, ביקשנו שיחליפו את החדר ולא היה להם מקום פנוי, ולא היו יכולים לתקן את המזגן גם ביום השני, כלומר שהיינו לילה אחד, ועברנו מבית מלון לאחר כדי למצא חדר פנוי ולא הצלחנו, בסוף נאלצתי לרכוש כרטיס טיסה חזור חדש וחזור כלומר ב 5.8.2022 חזרתי הביתה במקום ב 9.8.22 כפי שתכננתי, הם הרסו את הטיול, לאחר ויקוח איתם הם לא חייבו על הלילה ששהיתי אצלם ללא מזגן, כשחזרתי לארץ נסיתי לדבר עם בוקינג כדי שידברו איתם בנוגע לפיצוי והחזר כרטיסי טיסה וכל מה שהפסדתי, הם לא שיתפו פעולה, וטענו שהעבירו אותי לחדש אחר שזה לא נכון, יש לי צילום של החדש ושל המאוור, מה שמציק לי זה בבוקינג שדרכם הזמנתי אומרים לי מצטערים שזה יפה אבל הם לא יכולים לעשות משהו עם בית המלון וגם הם בעצמם לא יכולים לפצות אותי.. כאליו שזהו אין לי מה לעשות.. האם אני יכול לפנות דרך עורך דין נדד הטייקון שנקרא בוקינג ונגד בית המלון ?
טארק, שלום רב, לפי דבריך כנראה שיש לך עילת תביעה טובה נגד המלון. לגבי בוקינג המצב פחות טוב, משום שבוקינג פועלים כמתווכים בינך למלון. אם המידע שמסרו על המלון נכון והיה מדובר בתקלה זמנית-מקומית (כפי שעולה מדבריך) קשה לראות את האחריות המשפטית של בוקינג לכך. על כל פנים, לפני שאתה מחליט אם לתבוע – תתייעץ עם עורך דין שיראה את כל הפרטים, המסמכים (הזמנת החדר) והתמונות. תביעה נגד המלון וגם נגד בוקינג מסובכת ויקרה מהרגיל משום שיש לבקש מבית המשפט רשות למסור את התביעה מחוץ לישראל ואז לתרגם ולמסור אותה בחו"ל. גם אכיפת פסק הדין עלולה להיות יקרה מהרגיל.
שאלות נפוצות:
יואב שיינגורטן
יואב שיינגורטן