דוד כהן

עבר הרבה זמן וביררתי את זה

אין קשר להלבנת הון, התשובה שניתנה לי מגורמי משפט אחרים, שלא ניתן לגעת בנכסים בחול, אין סמכות לרשויות המדינה, או כל אדם במדינות אחרות. בית המשפט הישראלי לא בסמכותו לתת צו להקפאת נכסים במדינה אחרת כי אין לו שום סמכות. בדיוק כמו ששוטר לא יכול לעצור אותך במדינה אחרת.

item.Author מנהל הפורום עו"ד יואב סלומון

דוד, שלום רב, מה ש"גורמי משפט אחרים" ענו לך נכון, אבל אינו עונה על שאלתך. שאלתך הייתה האם ניתן לשים יד על נכסים בחו"ל ולא "האם בית משפט ישראלי יכול לשים יד על נכסים בחו"ל". כפי שעניתי לך, ניתן לשים יד על נכסים בחו"ל באמצעות הליכים בבתי משפט במדינה בה נמצאים הנכסים. בנוסף לזה, בית משפט ישראלי רשאי להוציא צו האוסר על הנתבע לעשות כל פעולה שהיא בנכסים שנמצאים בחו"ל ("צו מרווה"), כדי למנוע סיכול של פסק דין עתידי.