לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מירי

העברת כספים מחול- הבנק מגביל

שלום רב, בעלי (לא אזרח הארץ) מעוניין להעביר אלי (אזרחית ישראלית) סכום של 100 אלף דולרים שמטרתו שיפוץ בית שבו אנחנו גרים בארץ (הבית בבעלותו ונקנה טרם הנישואים), בעלי מעוניין להעביר את הכסף אלי כדי שאמירו לשקלים ונוכל לבצע את כל התשלומים לבעלי המקצוע והספקים בקלות. התקשרתי לבנק אמרתי להם שבעלי עומד להעביר לי סכום כסף גדול לצורך שיפוץ דירה בה אנחנו חיים (כדי שידעו מראש) האם זה בסדר והאם עלינו להעביר אישור כשלהו, הם הסתבכו עם העניין חבל על הזמן התחילו לבקש מאיתנו לפתוח חשבון נאמנות כי הדירה בבעלותו והם החליטו שאני רק מנהלת את הכסף- ניסיתי להסביר להם שבעלי רוצה להעביר אלי את הכסף כמתנה לכל דבר שיעשה איתו מה שאני רוצה ביד חופשית ואיך שאני רוצה וללא תנאים כלשהם, אפילו אמרתי שאנחנו יכולים להעביר מכתב ממנו שכולל את פרטי החשבון ואנשי קשר בבנק שלו ומצהיר שהוא מעביר לי את הכסף מרצונו וכמתנה.. למרות כל זה הם בינתיים לא נותנים אישור להעברה בטענה שזה לא פשוט והם בודקים דברים וממש מתייחסים אלינו כאילו הם עושים לנו טובה וכאילו דבר כזה הוא לא נהוג ולא אפשרי. אני ממש מבולבלת- איך יתכן שאם בעלי רוצה להעביר לי כספים שהם בבעלותו זה כזה מסובך ולא אפשרי? או שהבנק הקטן שלי פשוט לא מכיר את הפרוצדורה היטב ועושה סיפור מכלום? מה החוק אומר בעניין הזה שעלינו לעשות כדי לפעול בהתאם לרשויות המס וחוק הלבנת הון ועל מנת שהכסף לא ימוסה? תודה רבה!!

עו"ד עדי ברקאי

מירי שלום - החוק מטיל על הבנק אחריות לבדוק את מעמדם של הכספים המופקדים בחשבונות המנוהלים בבנק ומכאן הזהירות הרבה שהם נוקטים. מדיניות הבנק לא נקבעת בידי הפקיד/ה שלך אלא בידי עו"ד במחלקה המשפטית של הבנק. אפשרי לשכנע אותם שמדובר במתנה בין בני זוג, ולחילופין להפקיד את הכספים בחשבון מקומי על שם בעלך. באשר למס, ע"פ התאור שלך אין חשש שהכספים ימוסו. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון