לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גיא

קבלת כסף דרך מאניגרם

אני בקרוב אצטרך לקבל מחו"ל דרך מאניגרם בכמה העברות סכום כסף יחסית גדול( כמה עשרות אלפי דולר) ממכירת דירה שהתקבלה בירושה. 1)האם אני בזמן קבלת הכסף אמור להציג איזשהם מסמכים על מקור הכסף או להצהיר משהו על זה? 2)האם מס הכנסה ידרוש ממני לדווח על מקור הכסף גם אם כל אחת מההעברות תהיה על סכום נמוך מעשרת אלפים דולר? 3)האם אני מיוזמתי אמור לדווח משהו על זה למס הכנסה או רק אם הם יפנו אלי? 4)אם אני כמה פעמים אפקיד את הכסף שיתקבל( כ-10000$ בכל פעם) בחשבון הבנק, האם אני צריך לתת איזשהם מסמכים על מקור הכסף לבנק? איזה? 5)האם לצורך העניין משנה האם שולם על הכסף הזה מס בחו"ל? תודה רבה.

עו"ד עדי ברקאי

גיא שלום - 1. ככלל התשובה לכך שלילית, אבל תידרש להזדהות. בפני ועדת החוקה של הכנסת מונח צו שמטרתו להרחיב את חובת בירור מקור הכספים המועברים בידי נותני שירות מטבע. הצו החדש ממתין לאישור הועדה. 2. הדיווח למס הכנסה אינו תלוי בסכומים המתקבלים. אם מדובר בהכנסה החייבת במס בארץ (למשל, מכירת הדירה הייתה חייבת במס בישראל לפי פרק ה לפקודת מס הכנסה)- אזי חלה עליך חובה לדווח על העסקה כמו בכל עסקה הונית. 3.ראה תשובה לשאלה 2. 4. בהחלט יתכן שהבנק יבקש לברר את מקור הכספים, ואף ידווח מיוזמתו לרשות לאיסור הלבנת הון. 5. לצורך חובת הדיווח, זה לא משנה. בברכה,

גיא

6)והאם על החברות כמו מאני גרם ווסטרן יוניון חלים אותם חובות דיווח לרשויות כמו על בנקים במקרה של העברות בנקאיות? תודה רבה.

עו"ד עדי ברקאי

גיא שלום - חובות הדיווח של נותני שירות מטבע שונות במעט, אבל הרעיון דומה. כלל, חלה חובת זיהוי של מקבל השירות (בכפוף לחריגים) וחובת דיווח לרשות לאיסור הלבנת הון בסכומים העולים, בדרך כלל, על 50 אלף ש"ח. קיימים גם מקרים של חובת דיווח גם בסכומים נמוכים יותר. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון