לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מרינה

W9

עו"ד ברקאי, שלום. אני ובעלי אזרחי ישראל. בתי-שרשומה מאז' ולתמיד כבעלת חשבון ביחד איתנו-מתגוררת ב-6 שנים האחרונות בארה"ב וגם קיבלה לפני כחצי שנה אזרחות אמריקאית. אני ובעלי עובדים בארץ כשכירים ומתפרנסים ביחד הרבה מעל הממוצע. בחשבוננו ישנו פקדון-שזה קרן השתלמות וחלק מכספי הפנסיה של בעלי. אתמול נודה לי שבתי שהיא לא פעילה בחשבון זה-צריכה לחתום על טופס W9-עד אז' החשבון שלנו מעוקל. מה זה אומר בעצם? שבתי תצטרך לשלם מס על פיקדונות שלנו שזה כספים שחסכנו בעבודה קשה? בגלל שהיא מופיע עדיין בחשבון שלנו? האם יש דרך להימנע מתשלומי המסים על הסכום הנ"ל ולהוכיח שאלו כספים שקיבלנו מקרן השלמות, קופות גמל? חשוב לציין שרגע מדובר בכ-70,000$. נאמר לי היום בבנק שגם אחרי שהיא תחתום על הטופס-אנחנו לא נוכל בחופשיות להשתמש בכספים שחסכנו? האם ייתכן דבר כזה? נראה לי שהפקידים בעצמם לא מבינים על מה הם מדברים. האם תוכל,בבקשה לתת הבהרה קטנה? מודה לך מראש מרינה

עו"ד עדי ברקאי

מרינה שלום - חקיקה חדשה בארה"ב מחייבת בנקים בכל העולם, לרבות בישראל, לדווח לרשות המיסים בארה"ב (IRS) על חשבונות בנק של לקוחותיהם האמריקאים. בנק שלא ממלא אחר הוראות אלה יהיה כפוף לסנקנציות. הבנקים בישראל מיישמים את ההוראה הנ"ל בדווקנות ודורשים מלקוחותיהם האמריקאים למלא טופס W9 והצהרה על ויתור סודיות. הטופס מועבר לרשות המיסים בארה"ב. אמנם הדיווח אינו גורר אוטומטית חבות במס ואולם בהחלט יתכן והדיווח יאלץ את ביתכם, כשותפה בחשבון הבנק שלכם, לספק הסברים לרשות המיסים בארה"ב על ההכנסות השונות. מומלץ שתפנו לייעוץ על מנת לקבל תשובה מדויקת בהתאם לנסיבותיכם. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון