לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חסוי

הליכים בירוקרטיים בנוגע להעברת כספים מחשבון בנק בחו"ל

שלום, אני עומדת לקבל בקרוב סכום כסף עצום לחשבון הבנק האישי שלי. מדובר בכספי עזבונות מחשבון בנק בלונדון השייך לאביה המנוח של חברתי היתומה, שכרגע אין לה חשבון בנק ולכן באופן זמני בכוונתנו להעביר את הכספים לחשבוני האישי עד שחברתי תוכל להשיג אזרחות וחשבון בנק משלה. בחודש האחרון נדרשתי להוצאות כספיות בסך כ-20,000$, לצורך השגת המסמכים הדרושים ושכר טרחת עו"ד של חברתי. כמו כן נדרשתי להשיג מסמכי תעודות עמילות למלחמה בסמים ובטרור וכנגד הלבנת הון בעלות של לא פחות מ-8,520$ כתנאי להעברת הכספים לחשבוני. אני עובדת כשכירה ומשתכרת שכר מינימום ולכן אני מודאגת במיוחד שעם כניסת הכספים לחשבוני הרשויות בישראל יחסמו את העברת הכספים או יקפיאו אותם עד שלא אעבור הליכים בירוקרטיים דומים או אמציא מסמכים בעלויות דומות (שכאמור לא אוכל לעמוד בהן לפני שאקבל את הכספים) אודה לך מאוד אם תוכל לומר לי כיצד להתכונן ואילו הליכים עלי לעבור כאשר הכספים יכנסו לחשבוני על מנת למנוע חסימות ועיכובים בשימוש בהם. (חשוב לי להדגיש שמלבד החזרי ההוצאות המשפטיות איני מתכוונת לעשות שום שימוש בכספים לצרכיי האישיים, אלא לרווחתה של חברתי בלבד, עד לרגע שבו תוכל לנהל את הכספים בעצמה) בתודה

עו"ד עדי ברקאי

חסוי שלום - הפקדת סכום גדול לחשבון של אדם ששכרו בשיעור שכר מינימום כפי הנראה תעורר את חשד הבנק בארץ אשר צפוי לברר מולך את מקור הכספים. יש להכין מסמכים היכולים להסביר לבנק, בצורה משכנעת, את מקור הכספים ואת היותם חוקיים. בברכה,

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום הלבנת הון וגילוי מרצון