עברה כספים מחו’’ל לבנק הדואר והעברת כספים לבנק רגיל
שלום! אני רוצה לקנות דירה ולצורך כך פתחתי חשבון בבנק הדואר ולשם קיבלתי העברות כספים. הכספים הגיעו משני מקורות. (1) מקור ראשון: בשנות 1998-2002 עבדתי בחברת היטק ושם בתור הטבה נתנו לעובדים אפציות למימוש מניות של חברה. לצורך כך פתחו לנו חשבונות בארה’’ב בחברת E-trade. אני ממשתי אותם בשנות 1999 ו2002 ועבור רווחים שלום מס בישראל וזה מופיעה בתלושי משכורת. הכספים המשיכו להיות בחשבון של E-trade ואני העברתי אותם לפני כי שנה. (2) העברות כספים מרוסיה על-ידי קרוב משפחה מדרגה ראשונה (אבא), שהוא אזרח זר. היו 4 העברות בסוף 2014. ----אני מצאתי דירה שאני רוצה לקנות ורציתי להמיר את המט’’ח לשקלים. אז התברר שחשבון שלי חסום ושאני צריך למלא טופס. מלאתי את הטופס וכעבור שבועה פתחו לי אותו. אז אני המרתי את הסכום מסוים לשקלים ואז אמרו לי שאני לא אוכל להוציא את המזומן, - אני יכול רק להעביר לחשבון אחר שלי. אני הלכתי לסניף של בנק דיסקונט ששם מנוהל ושאלתי האם אני יכול להפקיד סכומים גדולים (ס’’כ הדירה עולה 800000 ש’’ח) ואז סגן מנהל הסניף התחיל לשאול אותי שאלות ומכוון שהיו הרבה פרטים, הוא ביקש להביא מסמכים המאשרים מקור הכספים ולכתוב מכתב עם הסברים ואז הוא יעביר את זה למחלקה המטפלת בזה והם יתנו תשובה. השאלה שלי, האם הם ראשים לדרוש מסמכים על מקור הכסף, הרי באתר של בנק דיסקונט כתוב: :”דיווח לפי גודל פעולה, עברה מישראל לחו"ל או מחו"ל לישראל, באמצעות חשבון בנק, בסכום שווה ערך למיליון שקל ומעלה, אלא אם קיים תיעוד כי מדובר בעסקת יבוא או יצוא של סחורות (בפעולות מול מדינות בסיכון בסכום שווה ערך ל-5,000 ש"ח ומעלה, גם אם קיים תיעוד כי מדובר בעסקת יבוא / יצוא טובין). “
אנדרי שלום, לבנק קיימת הסמכות לדרוש מסמכים אלו ואף מחובתם לעשות כן. למיטב הבנתי, בדרישה זו הם אינם סותרים את הכתוב באתר מכיוון שמדובר שם במקרים של ייבוא וייצוא בלבד.