לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חיים

פסילת מקצוע בהמלצת ראש מדור רפואה

שלום, באוגוסט 2009 התחלתי קורס טרום צבאי ("טרצ") בחיל המודיעין בתנאי שוחרות. בינואר 2010 התגייסתי כחייל מן המניין. החל מאפריל 2010 יש לי בעיות עם העיניים, היו לי כאבים בעיניים גירוד ותחושת אי נוחות. הייתי אצלי הרבה רופאי עיניים שונים, והם נתנו לי טיפות עיניים נגד אלרגיות ודלקות. לבסוף הם הם אמרו לי שהם לא רואים שום דבר רציני, ויש רק יובש בעיניים ונתנו לי לבסוף טיפות נגש יובש (בהם אני משתמש כבר יותר משנתיים). כשאני מגיע לרופאי עיניים כיום הם ממשיכים באבחון הזה. הבעייה העיקרית שהחל מתחילת 2011 התחילו לי גם בעייה של סחרחורות ואי יציבות כשאני יושב מול המחשב (בתפקיד אני יושב הרבה מאוד שעות מול המחשב). רופא העיניים טוענים שיובש לא אמור לגרום לבעיה כזאת. הייתי אחר-כך גם בבדיקות נוירולוגיות וקרדיולוגיות ושום דבר חריג לא עלה. ועכשיו יש פינג-פונג בין הרופאים. כאשר אף אחד לא נותן לי פיתרון לבעיה שרק מחמירה ומבחינתם בנתיים אני יכול להמשיך בתפקיד. אבל אני אישית כבר לא מסוגל יותר לשבת ככה מול המחשב (בגלל הסחרחורות שקוראות לי יום יום). ראש מדור רפואה הציעה לי לפסול מקצוע. בגלל הטענה שאני לא יכול להמשיך לעבוד מול מחשב. 1. האם פסילת מקצוע מהווה בעצם הכרה מצד הצבא בבעיה. והאם אני אוכל לתבוע אותם על זה למשל? 2. האם אני אפסול מקצוע, ובאזרחות בעתיד אמשיך להתעסק בקמצוע שיש בה שימוש במחשב (כי זה כמעט כל מקצוע היום בעצם וקשה לברוח מזה) ויגלו לי בעיה רפואית מהותית שבגללה יש לי סחרחורות, האם תיהיה לי בעיה לתבוע אותם? (הם יוכלו לטעון שהבעיה נגרמה מזה שהמשכתי לשבת מול המחשב למרות שהם פסלו את המקצוע הצבאי שלי?) 3. אם אני אפסול מקצוע בשלב מתקדם הזה של השירות, אני אוכל להגיש בקשה להקדמת שחרור? האם אפשר לנסות לדרוש להכיר בקורס הזה שהוא בתנאי טר"צ כחלק מהפזם? כמו ששמעתי שאפשר לעשות כשפוסלים קד"צ של חיל האוויר? אם אני אשתחרר לפני הזמן מהסיבות האלה אני אפגע בצורה כלשהי? ישללו ממני הטבות כלשהם שמקבלים משהו שמתחרר אחרי 3 שנים? (סך הכל מדובר הרי בהקדמה של חודשים בודדים).

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

חיים שלום, על מנת לתת לך תשובה רצינית עליי לאבחן את המסמכים עצמם ולא את הדברים שהבאת מתוכם. אם תרצה - ניתן לקבוע פגישה בענייך. בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא