החמרת מצב רפואי בצבא
שלום רב, לפני גיוס לצה"ל אושפזתי עקב כאבים חזקים והתברר בבית חולים שיש לי בעיה בכליות. אלרח כמה בדיקות מצאו אצלי כליה אחת שמתפקדת רק 14%, אבל הכליה השניה 86%. כמו כן, יש לי דלקות חוזרות בכליה. מסרתי את כל המסמכים הרפואים ללשכת גיוס וזימנו אותי לועדה רפואית שבה הורידו לי פרופיל מ 72 ל 64. במהלך שירות צבאי שלי עברתי בדיקות וכמה פעמים דלקות בכליה. בערך חודש לפני שיחרור התברר שתפקוד הכליה החולה שלי ירד ל 3% ואורולוג נתן המלצה לניתוח כריתת כליה. האם אני יכולה לתבוע את משרד הביטחון ואת ביטוח לאומי לאחוזי נכות? תודה מראש
מרינה שלום, התשובה לשאלתך היא בפירוש חיובית. ניתן לתבוע את משרד הבטחון לא רק בגין נזקים שנוצרו או נגרמו במהלך השירות הצבאי אלא גם על החמרה במצב רפואי קיים. ישנם אספקטים נוספים שמשליכים על כדאיות תביעה כאמור אך זה מצריך מידע רב יותר ובחינת המסמכים הרפואיים בעניינך. למשל, יש לבחון אם זקוקים להוכחת קשר סיבתי, או למשל, יש לבחון האם ניתוח הסרת הכליה נדרש אך ורק כתוצאה מההחמרה במצבך או שהיה נדרש גם ללא החרמה. הנושא מורכב וסבוך - על מנת לטפל בעניינך עלייך לפנות לעורך דין ליעוץ פרטני. לקביעת פגישה ולטיפול - את מוזמנת ליצור קשר עם משרדי. בהצלחה!