אזרחית ישראלית בחו"ל ולא יכולה לחדש דרכון בגלל שלא שירתתי בצבא
המקרה שלי הוא כזה: בגיל 16 וחצי עזבתי את הארץ עם הוריי ועברתי לגור בקנדה, איפה שאני גרה עד היום. היום אני בת 20. לפני שנה סיימתי בית ספר תיכון, התארסתי, ובחודש אפריל (2012) התחתנתי. הדרכון שלי פג תוקף בחודש מרץ, וכשהלכתי לנסות ולחדש אותו בקונסוליה בטורונטו, נאמר לי שזה יהיה בלתי אפשרי בגלל שלא שירתתי בצבא. הגשתי בקשה לשחרור משירות צבאי עקב הנסיבות שלי, אך קיבלתי סירוב. בקונסוליה נאמר לי לחכות לנציג צבאי שאמור להגיע, אך כבר עברו 9 חודשים והוא עדיין לא פה. מה אני יכולה לעשות במצב הזה? תודה מראש
ריטה שלום רב, קראתי את שאלתך ואני סבור כי יש הרבה מה לעשות בעניינך. יש כמה נושאים חשובים הדורשים פרטים נוספים בטרם נערוך בדיקה רצינית בשמך ולכן אמליץ כי תפני לעורך דין לשם הסדרת מעמד מול רשויות הגיוס. התשובה של הקונסוליה נשמעת לי תמוהה כיון שלומר לך להמתין מספר כה רב של חודשים בחו"ל זה דבר לא אחראי. - יש לך את תשובה זו בכתב????.... האם תיעדת את פניותייך לקונסוליה??? חשוב מאוד שתתעדי עם מי דיברת ובאיזה מועדים! בנוסף - מציע שתפני תמיד גם בליווי פנייה כתובה בפקס עם אישורי מסירה. לסיוע נוסף וטיפול בעניינך - אשמח לעמוד לרשותך. בהצלחה!