בן יחיד נשלח להגנ"ש בעזה - האם זה חוקי?
עידן שלום רב . בעבר נועצנו בך,ועזרת לנו מאד (עבירת מחשב). הפעם אני פונה אלייך בנוגע להגנ"ש . הגנ"ש הכוונה "הגנת ישובים" . בני היום בקבע, והוא נשלח לעשות הגנ"ש בעזה למרות היותו בן יחיד. ושאלתי כמובן ... האם מבחינת חוקי מטכ"ל,נעשתה עבירה ע"י הצבא ששלחו את בני לעזה להגנ"ש למרות היותו בן יחיד,ועוד בתקופה קשה זו . אנא תשובתך . תודה מראש . זהר
זהר היקר שלום רב, אכן אני זוכר היטב אתכם ואת ההיוועצות הקודמת שלנו. ד"ש לבן... לעניין הגנ"ש, יש אפשרות לקבל פטור מהגנ"ש על רקע מצב משפחתי והיות הבן בן יחיד - על רקע זה ההורים הם אלה שצריכים לפנות לקצין העיר ולהגיש באמצעותם בקשה מתאימה. לא זו אף זו, ייתכן כי יידרש חרף בקשת ההורים להתייצב למשימת הגנ"ש באיזור אחר או שמירה של אבטחת מתקנים ו\או בסיסים. בהצלחה!
דביר שלום . סליחה שאני מעט ... דרך אגב היום הוא יחזור מההגנ"ש ברוך השם. לשאלתי המקורית האם נעשתה עברה מבחינת הצבא על חוקי המטכ"ל עם כל המשתמע מכך נשק,אפוד,שחפ"צ,קסדה ולהיות תחת פצמרים רוב היום ? זה פשוט מנוגד להחלטת הצבא עצמו לא לגייס בן יחיד ליחידה קרבית,אלא אם כן הוריו הביעו הסכמתם,הלא כן ?
זהר שלום, הדבר תלוי נסיבות ואינני יודע את התמונה במלואה - על פניו יש הבדל בין השמתו כלוחם לבין השמתו במשימת אבטחה... לעניין - לא אוכל להתייחס באופן חד משמעי כעת..