צילום תמונה ללא רשות ושליחת למפקדיי.
שלום, קוראים לי הודיה ואני חיילת בחייל האוויר לפני כשבועיים יצאתי מהבסיס לכיוון ביתי בשעה 19:00. מאחר ויש לי רכבת כל שעה לבית נוצר מצב כי אני צריכה לחכות לרכבת את כל השעה הזו. במהלך שהותי בתחנת רכבת נשכבתי על ספסל ונרדמתי (בכוונת תחילה). למחרת בבוקר כאשר פגשתי את המפקד שלי הוא טען כי במהלך הלילה הועבר מייל מאזרח ובו תמונה שלי ישנה בספסל לכל מיני מפקדים על מנת לאתר אותי מכיוון שזה מעשה לא מכובד שמבזה את המדים שאני לובשת. כמו כן הוא הראה לי את התמונה. והראה אותה גם למפקדים אחרים מהבסיס שלי שעשו עליה "שייח מפקדים". וגם לחברים שלו שמשרתים איתנו במערך אך אין להם שום נגיעה פיקודית.אומנם לא נענשתי על מעשי עד כה מכיוון שלמיטב ידעתי וידיעת מפקדי לא עברתי על שום עבירה אך מאז אני סופגת הערות מזלזלות ומבזות ממפקדים זוטרים בבסיס שאין להם שום נגיעה אליי ברמת העבודה. כאשר אמרתי זאת למפקד שלי הוא אמר לי"בעיה ושלך שאת עושה פאדיחות לעצמך." ובכך הסתיים הדיון בנינו. א. רציתי לדעת עם מי שצילם אותי עבר עבירה פלילית. וב. האם המפקד שלי עבר עבירה פלילית בכך שהפיץ את התמונה? (למיטב הבנתי זה לא הגיוני שאזרח צילם אותח והפיץ את התמונה במהירות כה רבה והעלה אותה לרשת הצבאית) ואם יש לי כיצד לפעול כנגד ההתנהגות הזו? האם עברתי על עבירה כלשהי כשישנתי בתחנת רכבת? תודה רבה מראש.
הודיה שלום רב, קראתי לפרטים את הודעתך ולהלן התייחסותי לנקודות שהבאת במסגרת הפנייה: א. מי שצילם אותך לא עבר עבירה פלילית. כל אדם יכול לצלם אותך כשאת הציבור ונדרשת הסכמתך רק אם יש כוונה לפרסם התמונות בציבור או לצורך אחר המפורט בחקיקה - אך המקרה שהזכרת לא מהווה עבירה. ב. את רשאית לקבול את מפקדך על כך שיצר לך נזק אל מול גורמים רבים ולמעשה פגע בך ובשמך הטוב. ייתכן ונציב קבילות חיילים יבחר לנזוף במפקדך אך לא בטוח כי יעשה זאת. ג. לא עברת עבירה כשנרדמת במקום כזה או אחר. מה ההבדל אם היית נרדמת באוטובוס או ברכבת בדרכך הביתה ? - תשובה - כלום! בהצלחה!
למרות מה שכתבת לי מפקדי מתעקש על כך שעברתי עבירה וטוען לכך שהוא היה יכול לרתק אותי לבסיס בלי משפט. כמו כן הוא טוען שהפיץ את התמונה לחבריו בגלל שהם מפקדים. מה שידוע לי הוא היה יכול לספר על המקרה בלי התמונה. בבירור נוסף התגלה כי הוא סיפר זאת גם לחיילים ואמר את שמי אך לא הראה את התמונה. אני יודעת שהסיפור נשמע קטנוני ומיותר אבל אני באמת לא יודעת איך להגיב. אני חיילת טובה ואני בתהליכי מיון לקצונה ואני מאוד רוצה לצאת ואני מפחדת שהסיפור יעשה לו כנפיים וזה יפגום לי בסיכוים
מפקדך יכול לעשות הליך של שלילת חופשה - משמעות של ריתוק למעשה.. אך גם זאת יש לעשות לפי הפקודות. הנך רשאית לפנות למדור דין משמעתי בפרקליטות הצבאית להכוונה מדויקת יותר לגבי מצבך ואם ההליך בוצע כדין. בהצלחה!