רישום פלילי ועונש על נפקדות/עריקות ראשונה
אני להוט על לרדת מקרבי ומוכן לעשות הכל בכל מקרה נתחיל בזה שאני פצוע נגמרו לי הגימלים ואני לא יכול ללכת סירבתי להגיע לבסיס והנפקדות שלי התחילה,נוסף על כך אציין שראיתי קב"ן ושני פסיכאטרים אזרחיים(שוב עקב המצב הנפשי שנוצר אצלי כתוצאה מקרבי אני לא מוכן לסבול שם יותר) ניסיתי בדרכים הכי יפות לצאת לשם להבהיר להם שאני לא רוצה להיות שם שאני לא מוכן לעשות כלום...לא עזר..סירובי פקודה לא עזר הלכתי למפלט האחרון. אני רוצה להיות עריק ולהסגיר את עצמי מיד כאשר הסטטוס שלי מתחלף מנפקד לעריק למשטרה הצבאית ולהישפט השאלות שלי הם כאלה. 1)היכן עדיף לי להישפט בהנחה שהקצינים ביחידה שלי שונאים אותי והם יגידו לשופט "לאנוס" אותי 2)עדיף להסגיר את עצמי לכלא? 3) במידה ואני אשב בכלא אני אזכה לראות קצין מיון? 4)זוהי נפקדות ראשונה,קיים הסיכוי שאקבל רישום פלילי? 5)לאחר כמה ימים אחשב עריק? תודה רבה!
עמית שלום רב, בתחילת הדברים אומר לך שעריקות איננה הפתרון לבעיותיך ואתה מסתכן בעונש וברישום פלילי שלא בהכרח יהוו פתרון לבעיה שהצגת... 1. אם אתה חש שביחידה מתנכלים לך - עדיף לך לא להשפט שם - אך לא צריך להיות עורך דין בכדי לדעת זאת. 2. אם תהיה עריק (מעל 21 יום) תוכל להסגיר עצמך לכלא או לתחנת מ"צ. 3. אין קשר בין ישיבה בכלא לפגישה בקצין מיון. 4. יש סיכוי שתישפט בבית דין ושתקבל רישום פלילי. הגם שמדובר בהיעדרות במהלך לחימה וככל שההיעדרות תימשך יותר זמן הרי שהסיכוי לכך גדל.. 5. מבחינה שלישותית ובהנחה שאין בעיות טכניות הנך נחשב עריק מהיום ה-21 להיעדרותך. זאת לפי הגדרות השלישות. בכבוד רב...