לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ריקי

משתמטת יותר משנה מהצבא ומעוניינת להגר לקנדה

אני משתמטת יותר משנה (לא הלכתי לצו ראשון, לא עשיתי בדיקות רפואיות, כלום.)ואני מעוניינת לעבור לעבוד בקנדה בתור מטפלת, ובשלב מאוחר יותר להגר לקנדה.בדרישות קבלת אשרת העבודה כתוב שיש להציג תעודת יושר. בעיקרון, התכוונתי להסגיר את עצמי לצבא, לשבת בכלא ובסופו של דבר להשתחרר (כמה זמן שזה לא ייקך) ואז לעבור לקנדה ולפתוח דף חדש.אבל, נתקלתי במאמר שאומר שהישיבה בכלא צבאי תשאיר רישום פלילי שיעשה לי בעיות בקבלת האשרה. עכשיו אני תוהה האם לא עדיף לנסוע בלי להסדיר את המעמד שלי מול צה"ל...לפי מיטב ידיעתי אני יכולה לצאת מהארץ, אבל לא לחזור אליה. מה יגדיל את סיכויי לנסוע בלי בעיות?להסגיר את עצמי, או להשאיר את העניין פתוח? תודה ויום טוב.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

ריקי שלום, ראשית אציין כבר בפתח התייחסותי כי על מנת להתייחס באופן מתאים ונכון לעניינך צריך לטפל בו פרטנית ולערוך מספר בירורית מול גופי הצבא ומול רשויות נוספות. עבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות (השתמטות) אכן עלולה לגרור כתב אישום בבית דין צבאי שהרשעה בו עלולה לגרום רישום פלילי. מבלי להיכנס לאם הדבר יהווה בעיה או לא באשר לאשרת הכניסה לקנדה ובקשותייך בעניין זה - עליי לציין כי ניתן לבדוק כבר כעת אם אכן התייצבותך בהכרח תגרור רישום פלילי בטווח הארוך. אני סבור שראוי וכדאי שתפגשי בעורך דין שיעשה עבורך מספר בירורים שכן ייתכן וניתן יהיה לטפל בעניינך כעת מבלי להכנס לחבות ברישום פלילי. אינני מציע לך לטוס מבלי לטפל בעניינך קודם לכן. בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא