האם עבירת נפקדות בסדיר מונעת ממני להיות עו"ד?
שלום, עקב נפקדות בזמן שירותי הסדיר בצבא, ישבתי 42 ימים בכלא 6, ולאחר 3 שנים של ישורת צבעי שסיימתי בהצלחה, בחרתי להשתחרר מצהל על 21 נפשי כי הרגשתי שעשו לי עוול. שאלתי: 1. היום אני שוקל ללמוד באקדמיה משפטים ואני תוהה אם יש טעם בכלל. במילים אחרות, האם עבירת הנפקדות שלי נחשבת עבירה פלילית לפי חוק השיפוט הצבאי, כזאת שכן נרשמת במרשם הפלילי, ואז לא אוכל לקבל אישור יציאה להתמחות כשארצה, או שזה לא רלוונטי בכלל אם חלפו יותר מעשר שנים? 2. שאלה באותו עניין - האם שחרורי ממילואים על 21 יכול להוות בעיה כדי לקבל אישור יציאה להתמחות או שזה לא משהו שבכלל יש אישור או עניין ללשכת עו"ד לבדוק כתנאי להיות עו"ד? אודה לך על תשובתך, כי אולי תחסוך לי הרבה כסף וזמן יקר ומפח נפש אם אבחר ללמוד משפטים ולא אוכל לעסוק בזה. תודה, איתי
מאחר והייתי נפקד 13 יום בלבד, לא נשפטתי בבית דין צבאי אלא בבסיס, קיבלתי 42 ימי מחבוש, וישבתי בכלא 6. לפי מה שקראתי בתשובותיך פה, אני מסיק שזה לא נחשב עבירה פלילית, קרי: היא אינה רשומה במרשם הפלילי, ואז בעצם אין לי בעיה ללמוד משפטים ולהיות עו"ד, בהנחה, כמובן, שגם עניין השחרור ממילואים על 21 לא מהווה בעיה (עשיתי שירות צבאי של שלום שנים מלא)?????
אכן הבנת נכון.. אין לדין משמעתי השלכה כלשהי על הרישום הפלילי ועל פגיעה בזכותך להתקבל כמתמחה בלשכה. בהצלחה!